Erica op Reis slachtoffer van verveelde netmanager

Na zes seizoenen komt er een einde aan de NPO 1-hit Erica op Reis. De netmanager vindt het tijd voor iets nieuws. Dat vertelt presentatrice Erica Terpstra vandaag in De Telegraaf. Na twee afleveringen in november is het over en uit voor Erica op Reis en dat stemt Terpstra verdrietig. “Jammer ja. Deze week beslissen we waar we nog naartoe gaan en dan is het klaar. Na zes seizoenen houdt het dus op voor mij en natuurlijk vind ik dat heel spijtig“, zegt de voormalig VVD-politica.

Het heeft te maken met omroeppolitiek, legt ze uit. “De reden dat het stopt moet je zoeken in de hogere politiek van de zendercoördinatoren. Daar vindt men het tijd worden voor andere titels…”

Aan de cijfers ligt het niet. “We hebben geregeld ver over de miljoen kijkers gehad en een waarderingscijfer van 8.2. Dat mag je gerust ‘top’ noemen en daar ben ik ook echt heel trots op.

Het einde heeft niets te maken met het langdurige herstel van de bacteriële infectie die ze in 2014 opliep. “Dat het programma ophoudt, heeft echt niets te maken met mijn gezondheid. Dat zou ook niet kunnen, want ik héb nu helemaal niets te klagen.”

Als er ergens kiezelstenen liggen en een man rijkt me een arm, dan pak ik die. Dan neem ik onnodig risico. Maar ook als de laatste aflevering erop staat, dan ga ik niet stilzitten hè? Dat wil ik ook nog wel even vertellen.

Het Telegraaf-interview met Erica Terpstra kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen