Dit Zijn Wij trekt op nieuw tijdstip evenveel kijkers

Foto: AVRODe documentaireserie Dit Zijn Wij van Michiel van Erp trekt op zijn nieuwe uitzendmoment evenveel kijkers. Daarmee brengt de verplaatsing niet de kijkcijferboost waar de tv-maker op hoopte. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dit Zijn Wij was in maart twee donderdagen lang te zien voorafgaand aan Pauw, maar werd op initiatief van Van Erp van de buis gehaald uit onvrede over de kijkcijfers. De tweede aflevering kwam niet verder dan 357.000 kijkers.

Nu is Dit Zijn Wij terug: weliswaar op het tweede net, maar wel op een prominenter tijdstip: half negen, al is dat met mooi weer niet bepaald promotie. De hervatting trok gisteren 365.000 kijkers (8 procent).

Vorige week vertelde Van Erp nog in Pauw dat hij zwaar baalde van 357.000 kijkers. “Ja, het was een enorme teleurstelling, want we hadden het gemaakt voor een groot publiek. We hadden iets van 400.000 kijkers. Dat is natuurlijk heel veel, maar andere programma’s scoren op dat tijdstip iets van een miljoen.

Waarom moest hij eigenlijk een miljoen kijkers scoren? “Ik kreeg niet die opdracht, maar ik wilde dat zelf graag. Ik dacht: het is heel leuk voor een groot publiek.”

Hij weet niet waarom de mensen niet keken. “Het is niet bekend of het programma wel op het goede tijdstip zat of dat het te moeilijk of te ingewikkeld gemonteerd was. Dat zijn maar meningen.”

Slechts twee programma’s scoorden vrijdagavond meer dan een miljoen kijkers op prime time: Holland’s Got Talent (1,3 miljoen) op RTL 4 en Witse (1,2 miljoen) op NPO 1.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen