Discussie over stiletto’s in NOS Journaal woedt voort

De discussie over de hoge hakken van de Achtuurjournaal-ladies woedt voort. Na uitspraken van NTR-baas Paul Römer en AD’s tv-recensent Angela de Jong, krijgen vandaag de lezers van het AD het woord. Dat is te lezen in de kiosk. Römer vindt de hoge hakken slecht voor de lichamelijke gezondheid van de presentatrices, terwijl De Jong het juist sierlijk en functioneel vindt. ‘Zijn hoge hakken mooi en stijlvol, of voetvernielers?’, vraagt het AD zich af op zijn lezersbrievenpagina.

De reacties lopen uiteen. Piet uit Arnhem vindt het een ‘prachtig gezicht’ als de dames pumps dragen. Zijn overleden vrouw had een hele verzameling pumps. Zijn favoriet is Astrid Kersseboom. “Maar zij draagt soms kleding die haar een beetje truttig maakt. Dan lijkt het of ze op een congres is van de SGP/Christenunie.

Thea vindt de ‘abnormaal hoge hakken’ in het NOS Journaal ‘een verschrikking’. “Ik ben het ermee eens dat dit niet normaal is. ‘Te’ is niet goed, en dat is hier het geval”, zegt de mevrouw, die pleit voor iets lagere hakken.

Jeannet noemt de NOS-hakken ‘voetvernielers’. “Als we als vrouw indruk willen maken met onze inhoud dan hoeven we niet de aandacht af te leiden met de verpakking”, briest ze feministisch. “Ik stel me wel eens voor wat ik ervan zou vinden als mannen dergelijke schoenen zouden dragen.

Gerard uit Dordrecht en Nico uit Ede pleiten ook voor behoud van de hak. Hij is juist kritisch over een mannelijke NOS-ster, namelijk Henry Schut. “Witte sneakers onder een net pak, dat kan toch niet? Nu druk ik me nog zacht uit.

De AD-lezersbrieven kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen