Derek Ogilvie zet correspondentie met RTL op internet

Derek Ogilvie heeft correspondentie met RTL op zijn website gepubliceerd, omdat hij de beschuldigingen van de zender beu is. Dat heeft hij laten weten. Het Schotse medium is al zestien maanden in een strijd verwikkeld met RTL, omdat het geld zou hebben achtergehouden bij de ticketverkoop van zijn theatershows. Begin mei besloot hij de media op te zoeken, eind mei beschuldigde RTL hem van leugens en intimidatie. Volgens RTL mocht Ogilvie namelijk wél de boeken inzien, terwijl hij ontkent.

Nu komt Ogilvie met ‘duidelijk bewijs’ op zijn website. “Hier wilde ik deze vreselijke situatie niet op laten uitdraaien, maar ik moet voor mijzelf en de waarheid opkomen. Als antwoord op recente onthullingen over de reden achter onze rechtszaak heeft RTL mijn eerlijkheid en integriteit in twijfel getrokken en dat is iets wat ik totaal onacceptabel vind. Het voelt alsof RTL me wil afschilderen als een leugenaar en een dwaas.

Hij vervolgt: “Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat RTL niet het open en transparante bedrijf is dat ze beweert te zijn, vandaar dat ik nu als antwoord bewijzen laat zien achter wat er nu echt aan de hand is. De feiten spreken voor zich.

Het gaat om brieven van zijn advocaat aan de algemeen directeur en financieel directeur van RTL ‘die bewijs leveren dat RTL toegeeft dat er grote bedragen niet werden betaald inzake mijn theatertours en waarin ook wordt bevestigd dat RTL mij voortdurend weerhield van een audit om de gegevens van mijn theatertours in te zien, ondanks herhaaldelijke verzoeken – dit in tegenstelling tot wat in de recente verklaringen staat van RTL aan de media’.

Ook heeft Ogilvie een e-mail gepubliceerd die hij heeft ontvangen van Sjoerd van Schooten, het hoofd van RTL Live Entertainment. “Nota bene een paar uur na een gezamenlijk gesprek waarin RTL claimt dat ik hem heb geïntimideerd. Zou jij deze e-mail aan iemand hebben verzonden die je een paar uur daarvoor heeft geïntimideerd?

De correspondentie kunt u lezen op de website van Derek Ogilvie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen