Catherine Keyl vindt dat NOS tekortschoot na Londen

Catherine Keyl vindt dat de NOS zondag tekort is geschoten met zijn berichtgeving over de aanslag in Londen op de late zaterdagavond. Dat heeft de tv-diva gezegd op NPO Radio 1. De NPO bracht zondag het concert ter nagedachtenis van de aanslag in Manchester in beeld, maar de avond ervoor was er alweer een aanslag in Londen. “Ik vind het prachtig dat het concert werd uitgezonden, maar waarom werd er op de Nederlandse televisie niets gedaan aan actualiteit?“, aldus Keyl.

Er was héél weinig nieuws over Londen op zondag, klaagt Keyl. “Ik heb Nieuwsuur zitten kijken en dat was een bulletin van acht minuten. Waarom was er niet iemand die wat over de uitspraken van May zei? Ik had daar toch echt behoefte aan. Maar nee, ze hebben zoiets van: iedereen is op vakantie, toedelokie en we zien dinsdag wel.”

In het Achtuurjournaal werd het onderwerp wel beandeld. “Niet iedereen kijkt naar het Achtuurjournaal en in Nieuwsuur had ik ook wel iets willen horen. Ik vind dat ze zich er wel erg makkelijk van af maakten, hoor.

Het is niet zo dat de pers gewend is geraakt aan aanslagen en daarom niets aan Londen deed, denkt ze. “Ik ben heel down to earth. Iedereen was gewoon op vakantie in Hilversum, we hadden een lekker lang weekend en ze dachten: ach, weer een aanslag. Dat is het.”

Foto: WNL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen