Breda betaalt mee aan RTL 7-show Tour Du Jour

Breda, een middelgrote stad buiten de Randstad, sponsort dit jaar het RTL 7-programma Tour Du Jour van Wilfred Genee. De talkshow zal elke dag live worden uitgezonden vanuit de stad, die op ongeveer anderhalf uur rijden van Amsterdam ligt. Dat meldt de tv-zender. RTL 7 sloeg Tour Du Jour vorig jaar over, maar nu is de titel weer terug. “Ongetwijfeld zal geld ook een rol hebben gespeeld. Breda, dat zich als sportieve stad wil profileren, is een mooie sponsor“, zegt Genee nu.

De laatste editie van Tour Du Jour kwam vanaf wisselende locaties. “Twee jaar geleden trokken we langs Franse campings; dat was niet echt mijn ding“, zegt de presentator in De Telegraaf.

Dit jaar keert het programma terug naar een vaste herkenbare plek, waarbij Breda is gekozen als dagelijkse livelocatie. Op een steenworp afstand van het Kasteel van Breda neemt het team van RTL 7 zijn intrek onder de overkapping van de voormalige Visafslag, waar tegenwoordig Restaurant Binnen huist. “We zitten op een prachtige locatie aan een haventje.

Burgemeester Paul Depla van Breda laat in een persbericht duidelijk blijken dat hij enthousiast is. “Een prachtige pittoreske plek middenin het bruisende hart van Breda”, noemt hij de opnamelocatie. “West Brabant is een wielerregio bij uitstek. Een regio die veel grote namen heeft voortgebracht en nog steeds voortbrengt. Ik ben er dan ook erg trots op dat we Tour Du Jour deze zomer in Breda welkom mogen heten.”

Concurrent De Avondetappe van de NOS komt weer vanuit Frankrijk. Genee: “Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is. Soms zitten ze honderden kilometers van het parcours verwijderd. Ja, je hebt mooie plaatjes, maar wij hopen in Breda ook een zomers, ietwat Frans gevoel neer te zetten.

De eerste aflevering van Tour Du Jour is op 30 juni om 20.00 uur. Lees ook: Avondetappe en Tour du Jour allebei op prime time (vorige week).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen