BNR vraagt formatie-advies aan Mr. Familiediner

Nu de formatie is beland in een fase waarin het draait om het wegstrijken van de plooien tussen Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) heeft BNR Nieuwsradio gebeld met Mr. Familiediner Bert van Leeuwen om advies te vragen. Dat was gisteren te horen op de nieuwszender. Van Leeuwen, die normaliter alleen in actie komt bij tantes die geen verjaardagskaart hebben gehad en nu boze tantes zijn, weet ook wel raad met deze politieke strubbelingen.

De EO-presentator weet in elk geval waar de onenigheid tussen Pechtold en Segers is ontstaan: onmin over het gedrag van de ander.

Van Leeuwen: “In alle conflicten die ik heb gedaan de afgelopen vijftien jaar, is de ruzie altijd ontstaan omdat de ander iets gezegd, gedaan of nagelaten heeft. Dat is in dit geval ook gebeurd. Meestal reageert de ander daarop door iets te zeggen wat de een weer grieft. Van twee kanten is het vertrouwen dan weg.”

Hij adviseert de twee om open en eerlijk met elkaar te praten. “Als zij bij elkaar zijn en ze kunnen een eerlijk gesprek hebben zonder toestanden erbij, dan moeten ze zich een beetje kwetsbaar opstellen.”

Het volledige advies van Van Leeuwen kunt u hier bekijken:

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen