Barry Atsma gebruikte Voetbalvrouwen voor carrière

Barry Atsma zei in 2007 ‘ja’ tegen een rol in de low-culture-serie Voetbalvrouwen op de tv-zender van John de Mol, omdat hij daarmee meer ‘bankable’ zou worden. Dat vertelt zijn manager Vanessa Henneman in Volkskrant Magazine. Voetbalvrouwen is nou niet bepaald een serie waarmee je als acteur heel serieus genomen wordt, maar Atsma koos er bewust voor. “Barry pakt het strategisch aan. Hij is zakelijk. Bij de tv-serie Voetbal-vrouwen vroeg ik bijvoorbeeld: ‘Zou je dat wel zou doen?’

Henneman dacht destijds dat hij beter voor een interessante rol in het theater kon gaan. “‘Hiermee kan ik een bredere bekendheid krijgen’, antwoordde hij. Het is bij hem niet alleen maar kunst voor de kunst. Hij houdt ook rekening met timing. Eerst zorgen je dat je bankable wordt, en van daaruit werkt hij aan kwaliteit.”

Daarom koos hij voor Voetbalvrouwen. “Hij is soms heel berekenend. Vraagt zich op tijd af of mensen niet Barry Atsma-moe worden. Daarom is hij nu het regisseren aan het ontwikkelen.”

Toch ontkent Atsma zelf dat hij de zakenman onder de acteurs is: “Nee, dan zou ik heel andere keuzes maken. Dan zou ik romantische komedies maken, programma’s presenteren en tien keer zoveel verdienen.

Het Volkskrant-interview ‘Ik durf eindelijk mijn karakter te laten zien’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/Pief Wijman

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen