Antoinette: ‘Kranten vinden Radar minderwaardig’

Foto: RTLAntoinette Hertsenberg heeft het idee dat bepaalde media haar populaire NPO 1-programma Radar journalistiek minderwaardig vinden. Dat zegt ze in een interview met De Telegraaf. Het is niet de eerste keer dat ze klaagt over dat er wordt neergekeken op Radar. “Ik blijf zeggen: als wij met Radar nieuwswaardige onderwerpen hebben, pakken de serieuze kranten dat vaak niet op, omdat ze wat wij hier doen toch een tikkeltje minderwaardig vinden“, zegt de presentatrice.

Soms brengt Radar een grof schandaal aan het licht en is daar relatief weinig aandacht voor, zegt ze. “We maakten een reportage over hoe we mandarijnennetjes konden ’verkopen’ als goedgekeurde bekkenbodemmatjes, een schokkend schandaal, maar ik heb er amper iets van teruggezien in de kranten.”

Had het anders geweest als ze Radar niet voor Avrotros maar voor VPRO had gemaakt? “Dan hadden we zo weinig kijkers gehad dat het überhaupt niet was opgepakt, hahaha.”

Overigens won Hertsenberg ondanks haar miljoenenpubliek ook nog nooit een Televizier-prijs. “De winnaars van die prijs komen meestal uit het amusement of in ieder geval uit de hoek waarin wat te lachen valt. Ik lig daar niet wakker van.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen