Anita Meyer wil geen jurylid worden op televisie

Anita Meyer ziet het niet zitten om jurylid te worden in programma’s op televisie, zoals talentenjachten. Dat heeft de zangeres, die momenteel meedoet aan de NPO 1-show De Beste Zangers van Nederland, laten weten op Radio 10. Meyer oogstte afgelopen weekend veel lof met haar vertolking van het nummer ‘Flink Zijn’ in De Beste Zangers. Als voorbeeld voor jong zangtalent zou ze niet misstaan in een tv-jury, maar zelf ziet ze dat niet zitten. “In een jury zitten vind ik heel moeilijk.

De zangeres ziet zich zo’n rol niet snel accepteren. “Daar krijg ik regelmatig aanbiedingen voor, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik vind het moeilijk om iemand recht voor z’n raap te zeggen wat ik ervan vind.

Wel komt er in augustus een tv-programma aan waar ze gewoon als zangeres aan meedoet. “Het wordt iets anders. Het heeft met muziek te maken.

Het gaat niet om de bejaardenvakantie van Omroep MAX, antwoordt ze op vragen van de dj. “Nee, maar zo kunnen we nog een tijdje door gissen, ha ha.

Meyer vindt het leuk dat ze zo in de belangstelling staat door De Beste Zangers. “Ik zing natuurlijk nog steeds en ik treed nog overal op, dus voor mijn gevoel is het niet echt een comeback, maar op tv was het inderdaad wel een tijdje rustig. Nu kreeg ik de mogelijkheden om weer mee te gaan met Beste Zangers. Dat heb ik in 2011 ook al eens gedaan en ik vond dat eigenlijk wel heel leuk dat ze mij daarbij vroegen.”

Het was een gemêleerd gezelschap en we gingen naar Ibiza, dus dat wilde ik graag doen. Dan zie je dat er heel veel mensen naar kijken en dat het ook enorm gewaardeerd wordt. Elke week zie je of zo’n liedje aanslaat of niet.”

Het is leuk dat dat programma zo’n effect heeft dat mensen naar je toe komen als je ergens loopt. Ze zeggen dan – in mijn geval: ‘Wat zing je nog goed.’ Het is hartstikke goed bedoeld.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen