Albert maakt tv-balans op voor NPO, RTL en SBS

Nu we midden in de zomerstop zitten maakt Albert Verlinde de tv-balans op voor de NPO, RTL en SBS. Dat is te lezen in de TROS Kompas, de gids die al vele jaren geliefd is om zijn compacte formaat. Volgens Verlinde was het tv-seizoen 2016/2017 ook het jaar van de grote doorbraak van Netflix. “Steeds meer mensen kijken series op deze tv-variant van de leesmap en daar heeft vooral RTL last van. Die zender zag zijn groep kijkers stevig afnemen“, zegt de RTL 4-presentator.

Ondertussen dendert de NPO, dat in tegenstelling tot RTL een grote hoeveelheid kwaliteitsproducties heeft, vrolijk voort. “De NPO beleefde een prachtseizoen met vaak hoge kijkcijfers en lijkt minder last te hebben van het Netflix-effect.

Het afgelopen seizoen was vooral het seizoen van de NPO, vindt hij. “De grote verrassingen zagen we bij de NPO: de doorbraak van Arjen Lubach, het succes van Victor Mids op zaterdagavond en de kans die Eva Jinek op de late avond kreeg.

Jinek heeft de late avond van NPO 1 toch wel echt op de klaart gezet. “Ze liet Humberto Tan en collega Jeroen Pauw ver achter zich.

Dan is RTL aan de beurt. “Bij RTL was Beau de verrassing. Met The Amsterdam Project verraste hij vriend en vijand“, is het enige wat hij te zeggen heeft over zijn werkgever.

Zijn oud-werkgever SBS komt er iets minder goed van af. “SBS 6 deed weer niet echt mee, maar met John de Mol als enige eigenaar kan dat in het nieuwe seizoen zomaar veranderen.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen