Zwagerman zou 3FM verkopen als minister van Media

Foto: RVDAls Marianne Zwagerman minister van Mediazaken zou zijn, dan zou ze direct overgaan tot de verkoop van NPO 3FM. Dat laat de mediakenner weten op Twitter. Christian van Thillo, de topman van Qmusic-eigenaar Persgroep, grapt in een interview met Adformatie dat hij een aankoop van 3FM best zou overwegen als de zender te koop komt te staan. “Misschien zegt de overheid straks wel dat er te veel zenders zijn en komt 3FM op de markt. Dan zijn we kandidaat“, lacht de mediabaas.

Het lijkt Zwagerman een buitengewoon goed idee. “Dat is het eerste wat ik doe als minister van media. 3FM verkopen aan Van Thillo. (Moet ‘ie Radio 2 erbij nemen.)

Zwagerman behoort tot de groep critici die vinden dat Radio 2 en 3FM een veel te commercieel geluid hebben en dus oneerlijke concurrentie vormen voor commerciële radiozenders.

Overigens lijkt het niet heel waarschijnlijk dat Zwagerman daadwerkelijk minister wordt, al zijn er prominenten die haar graag horen filosoferen.

Zo pleitte Blendle-baas Alexander Klöpping onlangs voor een eigen zender voor Zwagerman. “Kan NPO niet een themakanaal voor Marianne Zwagerman beginnen? Zwagerman24. Lijkt me lachen.

Foto: WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen