Wilfred Genee zeer tevreden over afgelopen seizoen VI

Wilfred Genee kijkt met zeer tevreden gevoelens terug op het afgelopen seizoen van Voetbal Inside. Dat vertelt de presentator, die vanavond kijkcijferkanon Ajax – Manchester United aan elkaar praat op RTL 7, in het AD. Genee is blij. “Het is een van de beste seizoenen ooit geweest. Dat heeft alles met de onderlinge sfeer te maken: die is nog nooit zo goed geweest. Daardoor komt er een andere flow in het programma, een energie waarbij we ook aardig voor elkaar kunnen zijn.

Er zit veel minder ruzie in de show. “Misschien heeft het ook met mijn ontwikkeling te maken, hoor. Naarmate je ouder wordt, gaan de scherpe kantjes er een beetje vanaf.”

Minder ruzie maakt het voor de kijker wel minder spannend. “Vandaag zei iemand: jullie moeten wat vaker ruziemaken. Maar dat zou dan acteren worden. Het kost meer moeite om boos te worden. Dat geldt voor Johan ook. Ik merk bij hem dat er de laatste maanden wat meer zachtheid in zit.’

Wel hebben ze een gevoelig onderwerp, het boek van voormalig FC Twente-baas Joop Munsterman over het financiële debacle bij zijn club, laten liggen. Munsterman is een goede kennis van Derksen, terwijl Genee kritisch is over dit onderwerp.

Genee: “Laat ik zeggen dat er bewust voor is gekozen om dat onderwerp zo veel mogelijk te mijden. We hebben dat onderwerp inderdaad niet op de spits gedreven omdat we al zo vaak het seizoen met ruzie zijn geëindigd. De eindredacteur zei tegen mij: ik heb het gevoel dat we dit onderwerp maar even moeten laten liggen.

Het AD-artikel ‘Er zit wat meer zachtheid in Johan’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen