Wilders trekt fanschap van Trump in in De Telegraaf

Foto: AVRONa het grote interview met koning Willem-Alexander op woensdag, pakt De Telegraaf op deze zaterdag uit met een groot interview met PVV-leider Geert Wilders. Dat is te lezen in de kiosk. Wilders heeft het vooral over de huidige formatieperikelen, maar wordt door de krant ook geconfronteerd met het feit dat hij ineens wel heel stil is over Donald Trump. “U toonde zich een fan van (…) Donald Trump, maar de laatste tijd houdt u zich op Twitter opvallend stil over hem. Hoe komt dat toch?

Daarop reageert Wilders lachend: “Eh ja. De beweging waar hij voor stond, voor de hardwerkende Amerikaan die zich niet meer vertegenwoordigd voelde, daar zag ik overeenkomsten in. Maar er gebeuren ook wel rare dingen nu. Onder mevrouw Clinton was het erger geweest, maar Trump verdient geen staande ovatie.

Op de vraag wat hij Trump zou adviseren, antwoordt Wilders: “Wie ben ik om hem te adviseren? Tja. Hou vast aan je politiek. Hou vast aan je koers. Hij doet nu veel andere dingen dan hij heeft beloofd.”

Ik hoop ooit 40 zetels te halen, maar als het er vier zijn hou ik hetzelfde verhaal. Omdat ik er in geloof. Ik zeg dingen ongeacht het aantal zetels dat ik haal. En dat zweer ik tot in mijn graf.

Het Telegraaf-interview met Geert Wilders kunt u lezen via Blendle.

Foto: Rijksoverheid/Phil Nijhuis, Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen