Wie Doet De Afwas? keert terug als GTST-vervanger

Het tv-programma Wie Doet De Afwas? keert terug als zomerse vervanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Vanaf 10 juli wordt de reeks herhaald die de soapserie in 2015 verving. Dat heeft RTL 4 vandaag bekendgemaakt. Na Ik Kom Bij Je Eten in 2012, Benidorm Bastards in 2013, de GTST Quiz in 2014 en Wie Doet De Afwas? in 2015, koos RTL 4 er vorig jaar voor om GTST te vervangen voor de nieuwe soapserie Nieuwe Tijden. De investeringen waren hoog, maar de kijkcijfers behoorlijk laag.

Het was de eerste keer dat RTL zo veel geld investeerde in een GTST-vervanger. “De laatste jaren hadden we tijdens de zomerstop van GTST programma’s als Wie doet de afwas? en Ik kom bij je eten. Die werden voor een groot deel betaald door adverteerders. Nu doen we het anders. We investeren fors. Het zweet staat op mijn rug. Het is best een gok“, zei contentdirecteur Matthias Scholten vorig jaar.

Het experiment lijkt mislukt: RTL 4 gaat weer helemaal terug naar af als het gaat om het vervangen van GTST. Dit jaar worden er slechts herhalingen ingezet.

In Wie Doet De Afwas? gaan vier Nederlanders een week lang iedere avond eten bij een andere bekende Nederlander. Ze hebben precies drie gangen de tijd om te achterhalen bij welke bekende Nederlander ze aan tafel zitten.

Overigens wordt Nieuwe Tijden deze zomer ook weer uitgezonden, maar dan bij RTL 5.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen