Volkskrant vindt weekblad Party mediaflop van de week

Het gerenommeerde showblad Party is door de Volkskrant uitgeroepen tot mediaflop van de week in de wekelijkse rubriek Top & Flop. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Waar RTL Boulevard de vermeende affaire tussen Dionne Stax en Humberto Tan doodzweeg, pakten de showbladen er net als bij iedere andere showrel flink mee uit. Zo ook de Party, dat in 2013 nog door showkoning Albert Verlinde werd geprezen omdat het het enig overgebleven ‘bijtertje’ zou zijn onder de roddelbladen. 

Party wilde wel eens weten wat bekende Nederlanders vinden van Stax-Tan en belde daarom onder meer met Emile Ratelband en met Peter Jan Rens.

Op hun ongezouten mening zit de Party-lezer wel te wachten, maar de Volkskrant absoluut niet. “Wat doe je als roddelbladredactie als een mogelijke showbizzrelatie de gemoederen bezighoudt, waarover weinig bekend is? Dan bel je de meest uitgerangeerde sterren van het land om wat loze opvattingen los te weken. Inderdaad, we hebben het over Peter-Jan Rens en Emile Ratelband.

Ratelband en Rens krijgen vrij baan om complottheorieën te spuien, klaagt de krant. Zo suggereert Ratelband dat de affaire een PR-stunt is om de carrière van Stax een opkikker te geven en stelt Rens dat het allemaal bedoeld is om de kijkcijfers van RTL Late Night op te krikken.

Dat ze zelf ervaring hebben ‘in het wanhopig generen van publiciteit’, maakt hen kennelijk geen expert in het doorzien van andermans mediastrategie, sneert de Volkskrant.

Nee, Stax hoeft niet hogerop te komen, en nee, Tan heeft geen extra aandacht nodig. In tegenstelling tot dit leedvermakelijke slapstickduo.”

De rubriek Top & Flop, met daarin ook de mediatopper van de week, kunt u lezen in de Volkskrant via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen