Volkskrant schreef Songfestival-winnaar de grond in

Zanger Salvodar Sobral werd voorafgaand aan zijn Songfestival-deelname volledig de grond ingeboord door de Volkskrant. En dat terwijl de Portugees gisteren de grote winnaar van het liedjesfestijn werd. Dat is te lezen in de kiosk. De kenners van de Volkskrant deelden voorafgaand aan het festival cijfers uit aan de acts en Sobral kreeg slechts een 4. “Hij kan er natuurlijk ook niets aan doen, maar de slissende s’en uit het Portugees maken van Sobral een dronken tor.”

Het oordeel van de Volkskrant was keihard. “Zijn mimiek met dat hangende kopje doet ook het ergste vrezen. En stijlpolitieagent Arno Kantelberg zou de ongeschoren hipster beslist op de bon slingeren voor het drie maatjes te grote colbertjasje (het pochetje zit óp de schouder!).

Het ziet er níet uit, wilde de Volkskrant zeggen. “Aan de achterkant zit het vol kreukels, alsof hij zo uit de auto is gestapt. Vermoedelijk net aan de blaastest ontsnapt, maar van dit podium dondert hij af.”

Een dag na Sobrals optreden in de eerste halve finale van het Songfestival kwam de krant ineens met een rectificatie. “Door een fout in ons systeem kwam per ongeluk het verkeerde stukje over – inmiddels finalist – Portugal met het verkeerde cijfer (4) in de V. Dit is wat we wilden zeggen:

De lichtvoetige weemoed van Cole Porter, gebracht met een hoge stem als een viool of soms een trompetje met demper. We bevinden ons in een jazzclub in Lissabon, luisterend naar oude musicalmuziek, met een alleraardigste hipster die de schoudervulling echt niet per ongeluk scheef heeft zitten. Cijfer: 8,5.

Onze inzending OG3NE werd zaterdagavond elfde op het Songfestival.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen