Vlaamse tv: ‘Songfestival weer zaak van staatsbelang’

Niet alleen in Nederland leeft het Eurovisie Songfestival sinds een aantal jaar weer behoorlijk, maar ook in Vlaanderen zijn ze uit de Songfestival-dip. Het liedjesfestijn is inmiddels weer een zaak van staatsbelang. Dat zegt Peter Van de Veire, de Vlaamse presentator van het festival, in een persbericht. De grote Songfestival-finale trok bij ons bijna 4,1 miljoen kijkers (64 procent aandeel) en was ook in Vlaanderen een kijkcijferhit. Daar keken er ruim 1,2 miljoen mensen (61 procent).

Waar onze inzending OG3NE elfde werd, kwam de Belgische Blanche met haar City Lights tot de vierde plaats. “Wonderlijk om te zien dat iedereen achter Blanche stond deze week. Het bange vogeltje dat op een veel te groot podium toch een krachtige prestatie neerzette, heeft het hart van alle kijkers, luisteraars en surfers gestolen“, zegt Van de Veire.

Vlaanderen keek massaal, vertelt hij. “De verbondenheid deed denken aan de betere wedstrijden van de Rode Duivels. Tegen de finale was het vogeltje uitgegroeid tot een magische nachtegaal en zorgde onze #DameBlanche voor een bijna historische televisie-avond.

Op die manier is België drie jaar op rij niet uit de top tien geweest en is het Eurovisiesongfestival weer een zaak van staatsbelang geworden. Helemaal terecht. Het gaat tenslotte om de grootste muziekwedstrijd van de wereld. We weten bij VRT wat ons het komende jaar te doen staat.

Foto: VRT

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen