Vincent Bijlo vindt Gerard Ekdom overbetaald

Vincent Bijlo, cabaretier en de radiorecensent van het AD, vindt NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom overbetaald. Dat laat hij vandaag blijken in zijn column in het AD. Ekdom was in 2016 een van de vijf grootverdieners van de NPO met een salaris van 288.000 euro. Bijlo luisterde deze week naar zijn radioshow en hoorde Ekdom babbelen over strooizout, over de jurkjes van OG3NE en over Feyenoordrozen. “Zo gaat het voort. Leuke, rustige gesprekjes, plaatjes en een mooi liveoptreden.

Het kabbelt allemaal prima voort, vindt Bijlo. “Maar of dat nou 288.000 euro moet kosten, zo’n ochtendshow? Het is een hele hele hele hele hoop geld.

BNN-VARA-collega Giel Beelen krijgt nóg meer, hoewel zijn salaris wel flink is gedaald: naar 380.000 euro. “Dat is maar twee keer de balkenendenorm. Sterkte Giel, ik hoop dat je de eindjes aan elkaar kunt knopen.”

Weet dat er mensen zijn die van minder kunnen rondkomen, ik ben er een van. Het lukt heel goed, ik hoef niet naar de voedselbank, echt niet, af en toe naar een restaurant, dat wel, maar daar valt goed mee te leven.”

De radiorecensie van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen