Verhuizing Jinek/Pauw naar 22.30 uur mogelijk definitief

Foto: RTLDe talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek verhuizen mogelijk definitief van 23.00 naar 22.30 uur. Dat zegt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in De Telegraaf. VARA’s Pauw en KRO-NCRV’s Jinek verhuizen tijdens de zomerprogrammering van de NPO, vanaf 29 mei, naar 22.30 uur. “Onze late night sluit in de zomer aan bij Nieuwsuur dat dan vroeger stopt. Wij willen de komende maanden onderzoeken of het eerdere tijdstip beter bij ons publiek past“, zegt de televisiebaas.

Mogelijk is 22.30 uur ook buiten de zomer om wel een beter tijdstip, aldus Klein. “Wanneer de programmering maar iets uitloopt, is Pauw of Jinek pas na middernacht afgelopen en dat vinden veel kijkers te laat.”

Of we na de zomer blijven vasthouden aan 22.30 uur kan ik nu nog niet zeggen. Tegenover RTL Late Night beginnen is wel een voordeel: kijkers kunnen de beste keuze op hetzelfde moment maken.

De verhuizing is niet bedoeld om RTL Late Night extra dwars te zitten, bezweert Klein. Sinds de jaarwisseling is RTL Late Night volledig ingestort en zijn veel kijkers overgestapt naar 1.

Daarover zegt Klein: “Dat is niet de opzet. We hebben dit voornemen vorig jaar zomer al bekendgemaakt. RTL Late Night was toen nog de bovenliggende partij en niemand kon bevroeden dat het opeens omgekeerd zou zijn.

Het nieuwe uitzendtijdstip biedt ook mogelijkheden op de extra late avond, zegt Klein. Zo begint Paul de Leeuw op 29 mei met Lekker Laat! om 23.30 uur. “Daarmee hopen we nieuwe kijkers te bereiken en het huidige publiek te verrassen.”

Het Telegraaf-artikel ‘NPO belooft beterschap’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen