Van Kooten gelooft niet in einde tv en start tv-bedrijf

Kasper van Kooten heeft een eigen mediabedrijf opgericht: Formatters. De cabaretier en tv-maker gaat zich hiermee vooral toeleggen op het ontwikkelen en uitwerken van tv-formats. Van Kooten: “In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd: dat tv langzaam verdwijnt, ben ik van mening dat de beeldbuis interessanter is dan ooit. En wat opvallend is: mensen die roepen dat televisie voorbij is hebben nog altijd een primetime tv-programma nodig om dat in te verkondigen. Dat zegt genoeg.”

Formatters zal varen op Van Kootens multidisciplinaire ervaring met televisie, theater en muziek. De kracht van het bedrijf zal liggen bij het bedenken van crossmediale concepten. Voorbeeld hiervan was Van Kooten’s roman Jackie Fontanel, die tegelijk uitkwam als boek, theatershow, videoclips en liedjes.

Iets vergelijkbaar valt te verwachten met Bonte Avond, zijn laatste show die dit najaar uitgezonden zal gaan worden door RTL 4. Bij dit concept denkt Formatters bijvoorbeeld ook andersom: de theatershow die dient als uitgangspunt voor een nieuw televisieprogramma.

Kasper’s kersverse bedrijf trapt af met de ontwikkeling van een portretreeks over muzikanten voor tv, een komisch reisprogramma voor tv en een muzikaal spektakel voor het theater. Hiervoor worden momenteel gesprekken gevoerd met zowel commerciële als publieke zenders, collega-producenten en theaterdirecteuren in Nederland en België.

Foto: PR/Nick van Ormondt

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen