Tijs van den Brink stelt mening over Jeroen Pauw bij

Tijs van den Brink stelt zijn pittige mening over tv-collega Jeroen Pauw bij. De EO-ster vindt niet langer dat de VARA-ster radicaliseert. Dat schrijft hij in zijn column in EO Visie. Van den Brink uitte in december zijn boosheid over Pauws publiekelijke afkeer tegen alle geloven en riep hem op aan te schuiven in zijn talkshow Adieu God. Na vijf jaar ging Pauw eindelijk op de uitnodiging in: twee weken geleden vertelde Pauw dat hij mede van zijn geloof is gevallen vanwege zijn Sinterklaas-trauma.

Pauw bleek tijdens het interview eigenlijk best redelijk, aldus Van den Brink. “Ik denk niet langer dat Pauw radicaliseert. Zeker, hij heeft het niet op religie, maar hij vindt het van groot belang wellevend met gelovigen om te gaan. Hij baalt ervan als hem dat niet lukt.”

Van den Brink vond het gesprek ‘plezier en openhartig’, al heeft hij naar eigen zeggen niet helemaal het antwoord op zijn vraag gevonden. “
Grote vraag voor mij vooraf was: waarom heeft hij zo’n hekel aan geloof? Wat heeft hij meegemaakt dat hij ‘gruwelt’ van religie?

Hij hoorde drie mogelijke redenen van Pauw: zijn Sinterklaas-trauma, zijn onbeantwoorde oproep aan God en de moord op Theo van Gogh.

Of deze drie gebeurtenissen samen de felheid van Pauw verklaren, betwijfel ik. Misschien moeten we het maar gewoon houden bij de verklaring die hijzelf aandroeg voor zijn irritatie: de morele superioriteit van veel gelovigen. Dat wij doen alsof we beter zijn dan anderen.

Hm… Dat is eigenlijk best een goede reden voor irritatie.

Foto: VARA

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen