Tijs van den Brink geeft islam groot podium bij NPO

De christelijke NPO-ster Tijs van den Brink werkt aan een programma over de islam. Voor de opnames doet hij zelfs drie dagen lang mee aan de ramadan. Dat heeft hij bekendgemaakt op de site van zijn baas EO. Van den Brink denkt dat de reacties voorspelbaar zijn. “Het debat rond de islam is nogal gepolariseerd in ons land. Voor je het weet ben ik voor mensen die kritisch zijn over de islam een naïef ‘Gutmensch’ en voor degenen die vinden dat we vooral moeten verbinden een ‘racist’.” 

De presentator trekt zich bij voorbaat niets aan van die kritieken. “Ik heb me voorgenomen mij daar niets van aan te trekken. Ik ga met een open mind, met uw en mijn vragen onder de arm, aan de slag. Met elkaar in gesprek zijn, leidt meestal tot meer begrip.”

De EO-ster benadrukt dat hij puur interesse wil tonen in moslims, maar geenszins van plan is om islamitisch te worden. “Nee, ik ben niet van plan moslim te worden. De bedoeling van dit tv-programma is de vragen (en zorgen) die leven bij u en mij over de islam en moslims te bespreken met moslims in ons land.”

Het is tijd voor meer islam bij de NPO, vindt Van den Brink. “De reden voor het programma is dat ik wel veel over moslims lees en ze soms spreek voor m’n programma’s, maar ze nauwelijks ken. Dat zal voor velen van u niet anders zijn.”

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen