‘Talpa wilde Mattie & Wietze uiteindelijk op plek Evers’

Fons van Westerloo denkt dat Talpa Radio het duo Mattie & Wietze mede wilde binnenhalen voor Sky Radio, zodat ze op termijn Edwin Evers konden gaan vervangen op zusterzender Radio 538. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Evers is in elk geval tot eind 2018 te horen in de ochtend van Radio 538. “Bij 538 zal ooit een einde komen aan het optreden van de zeer populaire Edwin Evers en zouden Mattie en Wietze dat gat hebben kunnen vullen“, zegt Van Westerloo.

Hoewel Mattie & Wietze sámen onderhandelden met Talpa Radio, besloot Mattie achter de rug van Wietze om een solocontract met Qmusic te sluiten voor 600.000 euro per jaar en een Tesla.

Weer werd eens bewezen dat de loyaliteit van de meeste presentatoren vooral in de portemonnee zit“, zegt Van Westerloo daarover.

Al met al hebben de onderhandelingen met Talpa Radio ervoor gezorgd dat het radioduo Mattie & Wietze nu niet meer bestaat. Voor Talpa Radio is die verzwakking van Qmusic zeer welkom “Qmusic is een geduchte concurrent van de op jongeren gerichte radiozenders van Talpa zoals Radio 538.

Mattie presenteert de ochtendshow van Qmusic nu zonder Wietze. Wat Wietze gaat doen is nog niet bekend.

De Telegraaf-column van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen