Talpa denkt dat Radio Veronica weer gaat groeien

Talpa Radio had al ingecalculeerd dat de luistercijfers van Radio Veronica wat zouden dalen. Dat laat de radiogroep vandaag weten in een persbericht. Vooral dankzij de groei van Sky Radio kijkt Talpa Radio terug op een mooie maart-april, maar Radio Veronica daalt naar 4,1 procent. In de vorige meetperiode was dat 4,2 procent en vorig jaar 4,7 procent. “Deze daling is een (ingecalculeerd) gevolg van de gekozen lange termijn veranderingen in de DJ- en muziek programmering.

Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio, laat weten dat hij uiteindelijk groei verwacht voor de zender van onder meer Niek van der Bruggen. “We vertrouwen dat ook Radio Veronica de juiste koers te pakken heeft en zal groeien in de beoogde doelgroep met het pop- en rockhits muziekformat.

Overall is het portfolio van Talpa Radio – met de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica – gegroeid in de commerciële doelgroep 15 tot 59-jarigen naar een marktaandeel van 39,9 procent. “Dit is het hoogst gezamenlijke aandeel dat de stations ooit behaalden in deze doelgroep. In de doelgroep 20-49 jaar haalt Talpa Radio een identiek hoog marktaandeel.”

Met het samengaan van 538Groep en Sky Radio Group in 2016 zijn de profielen van de vier individuele stations aangescherpt. Zo houdt Talpa Radio beter rekening met een grotere groep luisteraars. “Talpa Radio staat wekelijks in contact met meer dan 7 miljoen luisteraars en wil het leven verrijken met de magie van onze sound.”

Koningsberger: “Talpa Radio versterkt haar leidende positie door zowel het creëren van aanwas onder jongeren alsook in te spelen op de veroudering onder de bevolking (de doelgroep 15-59 jaar). De stations 538, Radio 10 en Sky Radio groeien in de door hen beoogde doelgroepen.”

Foto: Radio Veronica

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen