Sylvana Simons: ‘PowNed moet heel goed nadenken’

Sylvana Simons vindt dat de media, waaronder omroep PowNed, zich eens goed achter de oren moeten krabben over hun verantwoordelijkheden. Dat heeft ze gezegd tegen verslaggeefster Charlotte Pieters van PowNews. Diverse verdachten van het beledigen en bedreigen van Simons kregen donderdag straffen opgelegd door de rechtbank in Amsterdam. Toen ze de rechtbank verliet, vroeg Pieters: “Hierachter wordt net weer het nummer van O Sylvana afgespeeld. Wat doet dat met u?

Simons had geen zin in deze benadering. “Ik hoor geen muziek, dus we gaan vrolijk verder. Wat ik wel heel belangrijk vind om te zeggen is dat de rechter ook heeft gesproken over de verantwoordelijkheid van de media.

Vervolgt: “Juist in verband met personen die het gevoel hebben dat de media hun rijkelijk faciliteert en in de spotlights zetten op het moment dat ze zich zo asociaal gedragen. Ik denk dat het belangrijk is dat wij allemaal – maar zeker ook de media – heel goed gaan nadenken over de verantwoordelijkheid die we dragen.”

Op wie doelt u dan nu?“, vroeg Pieters daarop.

Simons: “Ik doel onder andere op jou en je werkgever.”

In maart weigerde Simons PowNed bij een persconferentie.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen