Start van NPO’s eigen Netflix uitgesteld

De start van NPO Plus, de Netflix-achtige dienst van de Publieke Omroep, is uitgesteld tot vlak voor of vlak na de zomer. Dat laat een woordvoerder van de NPO weten aan Filmkrant. De NPO heeft veel hoogwaardigere content in huis dan RTL en SBS, maar heeft nog geen eigen betaalde on-demand-dienst. NPO Plus biedt de consument straks een groot deel van het NPO-archief aan, inclusief series en films van vroeger, voor zo’n 3 euro per maand. Maar daar moet men nog wel even op wachten.

Eigenlijk zou NPO Plus in dit voorjaar worden gelanceerd, maar dat gaat niet lukken omdat het ‘metadateren’ van alle content wat vertraging heeft opgelopen. Alle videocontent moet worden voorzien van metadata, zodat gebruikers een gepersonaliseerd kijkadvies kunnen krijgen.

Een gepersonaliseerde video-omgeving is nieuw voor de NPO. “Geen revolutionair concept maar wel nieuw voor ons“, geeft een woordvoerder toe. “De techniek is niet anders dan bij de concurrentie. Waar wij ons mee onderscheiden is toch de inhoud.

Daarmee doelt de NPO op het feit dat Netflix geen kwalitatieve Nederlandse content heeft en RTL’s Videoland ook niet bepaald indrukwekkend is.

Eind deze maand loopt de testfase van NPO Plus af en wordt een definitieve lanceerdatum geprikt. Dat zal zijn “rond de zomer, er vlak voor of vlak na“.

De woordvoerder: “De knop gaat in één keer om en dan moet het ook meteen helemaal goed zijn. Alles moet in één keer werken.

De NPO hoopt op zo’n 300.000 à 400.000 abonnees en inkomsten van tussen de 600.000 en 1.400.000 euro per maand.

NLziet, de gezamenlijke terugkijkdienst van NPO, RTL en SBS, blijft ook gewoon bestaan.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen