Scholieren verrast: ‘Rik van de Westelaken homo?!’

Dat Gerard Joling en Gordon homo zijn weten veel scholieren wel, maar ze slaan stijl achterover als ze horen dat Rik van de Westelaken ook van mannen houdt. Dat vertelt Ilias Zian (28), die op scholen voorlichting geeft over LHBT-rechten, tegen Linda Nieuws. Zian test zijn klassen altijd een beetje uit. “Als ik vraag wie er homo’s van televisie kent, worden altijd Geer en Goor genoemd. Die zijn grappig en uitgesproken: daar associëren jongeren homoseksualiteit mee“, vertelt hij.

Maar als ik vertel dat Rik van de Westelaken ook gay is, zijn ze verrast. Ze beseffen niet dat niet alle homo’s extravagant of flamboyant zijn“, vervolgt Zian.

Zelf heeft hij een Marokkaanse achtergrond. “Ik kwam pas laat uit de kast: op mijn 23e ontdekte ik dat ik op jongens viel. Op dat moment dacht ik dat ik de enige Marokkaanse homo was.

In 2014 organiseerde hij de eerste Marokkaanse boot op de Gay Pride. “Ongelooflijk spannend, maar de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap reageerde positief. Journalisten vroegen wel continu: ‘En? Ben je al bedreigd?’ Maar er is gelukkig niks gebeurd”, besluit hij op de nieuwssite.

Angela Groothuizen, de buurvrouw van Zian, noemt hem ‘een wijs man’.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen