SBS 6 scoort met De Wereld Rond Met 80-Jarigen

Geplaatst op Fri 19 May 2017 om 8:09

Het nieuwe SBS 6-programma De Wereld Rond Met 80-Jarigen is donderdagavond met mooie cijfers van start gegaan. Er keken vanaf half tien 738.000 mensen naar de avontuurlijke tv-show, goed voor 13,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS 6 komt op prime time met moeite boven de 10 procent marktaandeel uit, maar deze realityshow met Dennis van der Geest steekt daar ver bovenuit. Tijdens de soap was de zender de nummer twee van het land.

In De Wereld Rond Met 80-Jarigen reist Dennis van der Geest met een groep bejaarden de wereld over, terwijl ook hun wensen worden vervuld. Op die manier is het programma een kruising tussen NPO 1’s We Zijn Er Bijna en RTL 4’s Geer & Goor Waarheen Waarvoor.

De bejaardenreis begon in het kille en koude Moskou. Volgende week is te zien hoe de ouderen afreizen naar het warme Dubai (zie foto).

De Wereld Rond Met 80-Jarigen heeft zijn mooie score op eigen kracht behaald. Lead-in Zullen We Een Spelletje Doen met Kim-Lian van der Meij deed het met 487.000 kijkers (8,7 procent) een stuk minder goed.

Foto: SBS
10 Reacties op “SBS 6 scoort met De Wereld Rond Met 80-Jarigen”


 1. Alex

  Voor de zoveelste maal geeft dit aan waar het publiek van SBS op zit te wachten,

  Geen studio shows, geen BN’ers. Ofwel, geen typische Talpa quiz.

  SBS moet bouwen met programma’s over de gewone man of sensatie belust, wanneer beide is het meteen een succes (zie Frank Visser zijn shows).

 2. Martijn

  Alweer een programma van van der Geest die goed scoort!

 3. mix

  @Alex De zender is op dit moment niet gebouwd op grote studio shows als Zullen we een spelletje doen. Wat ik overigens een mager format vind nog los dat het alweer iets is met Nick en Simon is. Zogenaamd vanwege de strijd en de humor. Met ook nog eens Kim Lian als presentatrice slaat het programma volledig de plank mis. Om te beginnen mogen de spelletjes wel wat groter. Als je daarnaast zo graag een strijd en humor wil met Nick en Simon dan zet je daar tussenin als host Kees Tol of Jan Smit neer en niet Kim Lian. Overigens denk ik dat dit op zaterdagavond op RTL4 best wel goed had gescoord.

  De Wereld rond met 80 jarigen past wel echt goed bij de zender. Dennis is goed gekozen als reisleider. Een minpuntje is wel Irene Moors als voice over. Ik had dit met Van onze centen op 1 avond gezet.

 4. Danny

  Ik heb hem ook gezien, wij vonden hem echt een mooie programma. En je gunt die oudjes het ook gewoon! Echt leuk goed bezig SBS6!

 5. Anonymous

  Gewoon TV maken voor oudjes daarom is Hart van NL nog steeds voor SBS begrippen een hit… oudjes zijn trouw houden niet van verandering kijk maar naar NPO1. Scoort zelfs in het on de mand tijdperk nog steeds hoge kijkcijfers.

 6. GW

  Ik had een vrije ochtend en ik heb (ik durf dat hier in het openbaar te zeggen ;-) ) een stukje koffietijd gekeken. Dennis van der Geest was te gast met twee deelnemers en het was een ontzettend leuk gesprek. Hij heeft echt lol met die oudjes en het plezier om dit programma te maken spat er van af.

 7. dthfjk

  Leuk dat het scoort, maar trekt alleen maar bejaarden…Heb je als commerciele jongen niks aan.

 8. Kuut

  Wat een super hit! Ongelooflijk! Niet te bevatten!

 9. Bonnie Kreukhoven

  Het programma ervoor, Zullen we een spelletje doen met Kim Lian van der Meij, scoorde voor geen meter. Weer niet. Kan die vrouw van de buis? Met wie ligt zij in bed om steeds maar weer een nieuw programma te krijgen? Vreselijk irritant, nep mens.

 10. mix

  @Bonnie De Wereld rond met 80 jarigen daarna Van onze centen had een betere combinatie geweest voor op de woensdag of op donderdag.

  Kim Lian gaat nu weer een programma maken over verzamelingen. Ook echt weer heel origineel! Hadden we nog nooit gezien. Gaat hem weer niet worden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.