RTL-ster Nicolette Kluijver dacht dat ze doodging

Geplaatst op Thu 18 May 2017 om 10:00

Nicolette Kluijver dacht dat ze doodging toen ze hoorde dat ze longkanker had. Dat vertelde ze woensdagavond in Van Der Vorst Ziet Sterren. Kluijver onthulde in het programma dat haar statement in februari, waarin ze aangaf behandeld te worden aan een voorstadium van longkanker, een leugen was. Ze had ernstige longkanker en dacht dat haar doodvonnis geveld was. “Ja, want dat is het meestal. Longkanker kom je altijd te laat achter. Ik heb echt de dood in de ogen gekeken.

Het is allemaal zo gek gegaan, aldus Kluijver. “Een halfjaar geleden was ik aan het werk bij RTL Boulevard. Ik was in gesprek met Peter R. de Vries en dacht: er is iets niet goed. Ik voelde een heel erge druk op mijn borst. Toen liep ik uit RTL Boulevard, over het Leidseplein en het werd steeds erger.

Toen ging Kluijver naar het ziekenhuis. “Ze maakten een scan en daarop was een vlek te zien. Ze zeiden in eerste instantie: ‘Die vlek is niet heel gek, want heel veel mensen hebben een vlek of vlekken, maar we doen meer onderzoek.’ Er kwam uit dat ik een longontsteking had en daar kreeg ik antibiotica voor. Daarna werd er weer een scan gemaakt, maar die vlek was niet weg.”

Het gekke is dat ik op dat moment al wist dat het foute boel was. Ik wíst het. Ik kwam op de longpoli met Joost en daar zeiden ze: ‘Je hoeft je nergens zorgen over te maken, want kanker ziet er niet zo uit en we denken dat het iets anders is.’”

Biopt

Kluijver onderging vervolgens een longbiopsie. “Uit de biopt kwam dat het geen kanker was. Toen heb ik een tbc-test gedaan en daar kwam uit dat ik tbc had. Gek genoeg heb ik nooit geloofd dat ik tuberculose had. Dat had ik wel, maar ik wist op een of andere gekke manier dat dit kanker was.”

Na een half jaar elke keer terugkomen, werd ik eigenlijk niet geholpen door het ziekenhuis waar ik toen zat en toen heb ik Joost gevraagd: ‘Wil je alsjeblieft een ander ziekenhuis zoeken die misschien hier ook even naar wil kijken, want het voelt gewoon niet goed.’”

Second opinion

Haar man Joost heeft toen een second opinion geregeld bij de VU. “Die longarts zei ook: ‘Kanker ziet er niet zo uit, maar ik snap dat je het zeker wil weten.’ Als ik het zeker wilde weten moest er een punctie worden genomen, waar veel risico’s aan zitten, dus of ik dat wel zeker wist. Het is sowieso helse pijn, want het kan niet zonder verdoving en ze moeten door de longvlies heen met een naald.”

Ik was zo blij dat dokter Joop de Lange me serieus nam. We deden de punctie en twee weken later zat ik bij dezelfde longarts die me had weggestuurd. Ze zeiden: ‘We hebben heel slecht nieuws, het is longkanker.’”

Dat moment dat ik daar zat, dacht ik alleen maar: ik heb het jullie allemaal een halfjaar lang gezegd. Ik voelde geen verdriet, maar opluchting.”

Doodvonnis

Toch had ze ook het gevoel dat het haar doodvonnis was. “In dat half jaar voor de diagnose, was ik al afscheid aan het nemen van mijn kinderen in mijn hoofd. Ik wíst dat het niet goed was, maar niemand hoorde mij.”

De rest van Nederland dacht dat ze een voorstadium van longkanker had. “Ik dacht: dat ga ik niet naar buiten brengen. Ik dacht: het ergste wat me nu kan gebeuren is dat mijn dochter op het schoolplein te horen krijgt: ‘Je moeder gaat dood.’ Ik had meteen een goed verhaal bedacht over een voorstadium van longkanker. Dat was het helemaal niet, het was hardcore shit. Het was echt kanker.”

Het was kiele-kiele. Het was al naar buiten aan het eten, dus ik had niet langer moeten wachten. I’m so lucky. Ik zal wel de rest van mijn leven bang zijn.

Foto: RTL
23 Reacties op “RTL-ster Nicolette Kluijver dacht dat ze doodging”


 1. komkommer

  Ik vond het maar een raar interview met Kluijver ,was net alsof ze het fijn vond om eindelijk iets interessant te vertellen ,erg aangezet en geforceerd ,kwam heel raar over!

 2. snuifje

  Heb niet gekeken maar je kwam het overal in de media tegen. Wat een walgelijke ‘kijk ons weer eens geweldig zijn’ TV. Lijkt wel of Kluijver haar ziekte gebruikt om zichzelf weer op de kaart te zetten. “Ik heb de strijd gewonnen!”, wordt dan pathetisch geroepen. Nou mevrouw Kluijver, een goede vriendin van mij wilde ook graag winnen, heel graag zelfs. Maar zij had pech, en jij geluk. Het is je gegund, maar loop er niet zo mee te koop. BAH

 3. Papegaaitje leef je nog.

  Heel onprofessioneel van ons Petertje om een beetje mee te gaan zitten janken. En waarom moeten die zogenaamde BNers altijd met hun hele hebben en houden op de tv. Stelletje exhibitionisten.
  Misschien kan Nicolette eens een keer naakt haar programma presenteren. Moet er nu maar eens van komen.

 4. Peter

  Ze zal het roken nu wel uit de hoofd laten. Velen krijgen geen tweede kans, en gaan er dood aan. Keelkanker longkanker dat zijn twee rokersziekte die je kan voorkomen.

 5. Naam * (verplicht)

  Huilen zonder tranen.
  Het leek bijna net echt!

 6. ohoh

  Veel mensen hebben dit zogenaamd voorstadium en ze krijgen helemaal geen kanker, net zoals veel mannen een voorstadium hebben van prostaatkanker maar dit nooit krijgen. Wat een interessantdoenerij, maar dat zijn we gewend van onze BN’ers.

 7. komkommer

  @ohoh…..ohoh wat een domme reactie!

 8. Jan

  Er wordt allerlei bevolking onderzoekjes gedaan om kanker te traceren terwijl het juist andersom moet zijn. Kankerverwekkende ”levensmiddelen” moeten aangepakt worden.
  https://doktercandida.nl/kanker-is-een-schimmel/

 9. PB

  Veel losers hierboven. De een kijkt niet, maar heeft toch meteen een oordeel klaar en een grote bek. (Snuifje, neem er nog een!) En de ander leest niet, maar komt toch interessant doen. (Ohoh, kijk eens in de spiegel!)

 10. Jan

  Er wordt allerlei bevolking onderzoekjes gedaan om kanker te traceren terwijl het juist andersom moet zijn. Kankerverwekkende ”levensmiddelen” moeten aangepakt worden.
  https://doktercandida.nl/kanker-is-een-schimmel/

 11. Gerda

  Het was een beetje Sylvie Meis aktie.. heel erg maken en daar een carrière proberen uit te slepen.. maak je geen zorgen Nicolette, als b-presentatrice wordt je contract heus wel verlengd.

 12. Johan

  Wat een nare reacties hierboven. Zo’n rotziekte wens je niemand toe en dat ze daar nu openheid over wil geven in een interview is haar goed recht. En wie daar geen behoefte aan heeft die kijkt maar niet. Sterkte Nicolette, ik hoop oprecht voor je dat de tumoren nu weg blijven en je nog een lange, gelukkige en gezonde toekomst tegemoet gaat!

 13. Naam * (verplicht)

  @ Johan

  Jou wel!

 14. anonymous

  Vind wel dat ze te ver is doorgeslagen met de botox.
  Wenkbrauwen zitten bijna bij haargrens en haar gezicht
  ziet er vreemd uit

 15. Wilemijn

  Vreselijk die Peter met zijn stinkmondje overal binnen gluren. Nepper.

 16. snuifje

  Zeg @PB, waar t mij om gaat is dat er wordt gesuggereerd dat als je maar hard genoeg je best doet, je kan winnen van die rotziekte. Met andere woorden: als je dood gaat heb je niet hard genoeg geknokt en gestreden. Terwijl het een kwestie van geluk is of je er doorheen komt, tís geen verdienste.

 17. AnoNyM

  Naam * (verplicht)

  “huilen zonder tranen?” dan heb je niet goed opgelet/gekeken.

  En een ander (@Johan) wel die rot ziekte toewensen, zegt heel veel over jou/persoon die je bent.

 18. Trijn

  Echt weer wat voor rtl Petertje, erg hoor voor Nicolet maar dit ging te ver.

 19. Coeli

  1 ding in het leven is zeker juf kluijver is dat je dood gaat maar wanneer dat weet niemand.Het valt me meer en meer op dat heel veel bners nu allemaal te maken krijgen met kanker en dat die kanker in de korst mogelijke tijd is overwonnen!Straks zien we ze in een inzameling voor die zelfde kanker waar de beurzen van die bners vet gespekt worden en de echte slachtoffers daardoor minder en minder krijgen!

 20. Vincent

  Ging ze dat maar!

 21. Frans

  raar meisje die Nicolette, dat begon al met aan de rem gaan hangen in de trein, later is ze blijven hangen in het opzeggen van teksten van een papiertje. Geef maar aandacht aan al die zieke kindertjes die ongeneeslijk ziek zijn . Ipv voor kijkcijfers een bner in het dachtlicht te zetten

 22. Paut Pielusma

  Acteren moet je kunnen, maar het is zoals alles bij RTL, altijd nep en slecht gemaakt.

 23. Tante Truus

  Het hele bekendmaken van haar situatie en het vragen om rust en privacy aan de media; in mijn beleving allemaal net iets over te top. Ja en dan nu ook weer dit interview. Van mij mag het allemaal, maar het heeft toch ook iets van heel veel aandacht nodig hebben. of zelfoverschattend denken dat heel Nederland op haar lijdensverhaal zit te wachten. Als je aan en programma meedoet, wat van der Vorst ziet sterren heet, denk je waarschijnlijk ook dat je dat bent.
  Omdat het toch om een vaak ook dodelijke ziekte gaat, durven natuurlijk heel veel mensen hun gevoelens van onbehagen niet echt te uiten.
  Kleine gratis tip van Truus aan de PR afdeling van mevrouw Kluijver; en nu gaan wij het er niet meer over hebben he?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.