Rik Felderhof hoopt vurig op tv-verfilming van roman

Rik Felderhof hoopt er vurig op dat er een tv-serie komt van zijn romantrilogie De Vliegenvanger. Dat geeft de presentator aan in weekblad Story. Vorige maand verscheen het derde deel: ‘De schoonheid van de leugen’. “Aan de ene kant voelde ik opluchting omdat het voltooid was. Maar er was ook leegte. De personages in het boek zijn mijn familie geworden. Van hen moet ik nu afscheid ­nemen. Maar ik hoop dat ze nu verder leven in de gedachten van de lezer, en wellicht straks de kijker.

Vijf jaar geleden was Felderhof nog erg hoopvol. “ Vijf jaar geleden had Reinout Oerlemans een optie op de filmrechten, maar toen verkocht hij zijn bedrijf. Ik hoop dat er een producent komt die er een internationale serie van wil maken.”

Het verhaal speelt zich af in Friesland, Frankrijk, Italië en Tanzania. “Aan de andere kant is het ook angstig om je verhaal uit handen te geven. Degene die het script schrijft, kan mijn personages anders interpreteren.”

Het verlangen naar iets kan daarom veel mooier zijn, dan als het verlangen is ingevuld. Zo lang je droom blijft bestaan en je kunt verlangen, houd je je droom. Maar zodra dat wordt ingelost, ben je je droom kwijt.

Het Story-interview met Rik Felderhof kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen