Rick van Velthuysen terug op radio na Veronica-exit

Rick van Velthuysen keert enkele maanden na zijn ontslag bij Radio Veronica weer terug op de radio. Hij gaat de ochtendshow van internetzender Traffic Radio maken. Dat heeft het station laten weten. De winnaar van de Gouden RadioRing 2014 begint op 1 juni bij de zender en zal dan elke dag van 7.00 tot 9.00 uur te horen zijn met Traffic Radio LIVE. “De afgelopen maanden heb ik in alle rust mijn eigen toekomst geschetst, daarbij bleef de radio voor mij lonken“, zo laat de radio-dj weten.

Van Velthuysen ziet het niet als een degradatie dat hij niet meer op de FM te horen is. “Good old FM is voor mij daarbij zeker niet uitgesloten, maar online is uiteindelijk toch dé toekomst en het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten, integendeel.”

Aan het begin van deze eeuw maakte ik op Radio 538 mijn radioprogramma WeekendRick en MiddenInDeNachtRick en daarbij benutte ik toen al alle geboden online-mogelijkheden.”

De voorbije jaren heeft online bij mij helaas nogal stilgelegen, maar Traffic Radio bood mij weer een serieuze en professionele kans, waarbij mij alle vrijheden geboden werden en zij het niveau ‘liefdewerk oud papier’ nu eens overduidelijk willen ontstijgen en dat geeft mij voldoende vertrouwen om iedere ochtend weer met veel plezier mijn wekker te gaan zetten.

Directeur van de zender Lars Schotanus is enthousiast: “Het is voor ons in alle opzichten een grote stap dat wij dit radio-icoon aan ons hebben kunnen binden. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op! Ik ga ervan uit dat wij met deze radio comeback heel veel trouwe ‘Rick fans’ ook weer blij gaan maken met zijn aanstekelijke enthousiasme.”

Traffic Radio werd eind 2008 officieel geopend door minister president Mark Rutte. Het station speelde hiermee in op de ontwikkeling dat in de toekomst steeds meer mensen radio zouden gaan luisteren via (mobiel) internet en op de verwachting dat iedereen in de toekomst ook over internet(radio) onderweg zou beschikken.

De middageditie van Traffic Radio LIVE! wordt elke filedag tussen 17.00 en 19.00 uur gepresenteerd door Job Dijk.

Foto: Traffic Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen