Recensent The Guardian haalt uit naar Catherine Keyl

Jay Rayner, culinair recensent van The Guardian en jurylid in MasterChef UK, vindt dat de column van Catherine Keyl over het Franse sterrenrestaurant Le Cinq wel héél erg lijkt op zijn recensie. Dat heeft hij gezegd in een Skypegesprek met Shownieuws. Sommige passages uit Keyls column leken wel heel erg op die van Rayner. Zo schreef ze net als hem dat haar kwartel ‘zo rood gebakken is dat ik denk dat hij alsnog van m’n bord af zal vliegen’ en dat een bepaald gerecht als een condoom smaakte. 

Rayner denkt dat Keyl zijn recensie al eerder gelezen heeft. “Mijn recensie van Le Cinq heeft wereldwijd veel aandacht gekregen. Veel mensen hebben het gezien omdat ik nogal negatief was. Het was dus nogal verrassend dat iemand van Catherine’s statuur een paar weken later opeens ook Le Cinq beoordeelt.”

Hij vervolgt: “Sommig grappen van haar kwamen me nogal bekend voor. Ik zie het als een compliment, al heeft ze wel mijn beste grappen weggelaten.”

Keyl ontkent plagiaat. “Dat vind ik alleen maar heel grappig, want het blijkt dus dat we precies dezelfde smaakervaringen hebben gehad. Dat is wel heel bijzonder natuurlijk, want ik lees The Guardian helemaal niet.”

Shownieuws heeft van een deskundige begrepen dat Rayner een schadevergoeding kan eisen van Keyl, maar dat is hij niet van plan.

De recensie van Rayner kunt u hier terugvinden.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen