Radiorecensent AD geraakt door kritiek: ‘Ik ga ontzuren’

Vincent Bijlo, de radiorecensent van het AD, komt terug op zijn kritiek op de ‘flauwekulberichtjes’ die de NOS verspreidt. Dat is vandaag te lezen in de krant. Bijlo ergerde zich eraan dat hij vorige week in het Radio 1 Journaal iets hoorde over de aap Bokito, die tien jaar geleden ontsnapte uit een dierentuin. “‘Schrijf nou toch eens een positief stukje in ons krantje’, mailde een lezer mij vrijdag. Daar zat ik, zure negativist die ik er was. Ik ging bij mijzelve te rade“, aldus Bijlo nu.

Hij trekt zich de kritiek aan. “Dank, mailer, voor het inzicht. Soms luister ik, beroeps als ik ben, met te weinig afstand naar de radio”, aldus Bijlo, die daardoor naar eigen zeggen op alle slakken zout legt.

Volgens Bijlo doet elk ‘flutitempje’ hem terugverlangen ‘naar de tijd dat nieuws nog nieuws was’. “Dat dat soms een vreselijk saaie tijd was, waarin je 100 keer dezelfde suffige berichten hoorde, vergeet ik dan.”

Hij vindt nog steeds dat de NOS ‘bokitoseert’. “Maar ik kan niet anders doen dan daarmee leven. Bovendien, er staat wel veel tegenover. De NOS brengt meer nieuws dan ooit, het is aan ons, luisteraars en kijkers, om te bepalen wat wij belangrijk vinden.

De tijd is voorbij dat kranten, radio en televisie ons het nieuws in volgorde van belangrijkheid aanreikten. Ik moet daar nog aan wennen. Ik ga mijn oren ontzuren.

De AD-column Ontzuurd van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen