Peter vindt opnames nieuwe Wendy-show erg spannend

Peter van der Vorst vindt de opnames van het door hem geproduceerde nieuwe Wendy van Dijk-programma This Time Next Year bovengemiddeld spannend. Dat laat de RTL 4-ster en tv-producent weten in zijn column in de Televizier. This Time Next Year is het nieuwste paradepaardje van Vorst Media. Het is een van oorsprong Brits programma over mensen die binnen een jaar een bepaald doel willen halen. “Het leuke van het programma is dat iedereen het zélf moet doen.

Deelname is slechts een flinke stok achter de deur, legt Van der Vorst uit. “Dit jaar ontvangt Wendy in de studio de mensen vóórdat ze aan hun doel gaan werken. Daarna lopen ze door een deur en vervolgens zien we in het programma direct hoe ze een jaar later door de deur ernaast komen. Dan weten en zien we dus meteen of het doel gehaald is… of niet. Dat tweede deel nemen we uiteraard pas in 2018 op.

Van der Vorst vindt het ‘spannend om te maken én om naar te kijken’. “Want het is uiteraard totaal onvoorspelbaar of mensen de discipline kunnen opbrengen om hun gestelde doel ook écht te halen en onderweg niet afhaken.

Per aflevering worden vijf ­verschillende cases gevolgd. Voorbeelden van cases zijn een vrouw die na een ernstig auto-ongeluk weer wil leren lopen, een kind dat van het stotteren wil afkomen of een man die volgend jaar een geslachtsveranderende operatie wil ondergaan.

Van Dijk vertelt in hetzelfde blad dat ze alleen de studio-opnames doet en de mensen dus niet het hele jaar volgt. “Tussendoor filmen ze zichzelf en krijgen ze soms bezoek van een cameraploeg. Daar ben ik niet bij. Dus als ik de mensen weer in de studio ontvang, is het ook voor mij een verrassing of ze hun doelen hebben gehaald. Het zit vol emoties: van ontroering en ­spanning tot teleurstelling en humor.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen