Peter R. stelt kijker gerust: ‘Kans op aanslag klein’

Peter R. de Vries vindt dat zijn collega’s van RTL Boulevard een beetje paniekerig reageren op de aanslag in Manchester. De kans op een auto-ongeluk is immers veel groter. Dat zei de misdaadjournalist dinsdagavond op RTL 4. De aanslag op het kinderconcert van Ariana Grande is de zoveelste islamitische aanslag in Europa. Peter van der Vorst gaf aan nu met een minder prettig gevoel naar kinderconcerten te gaan, Luuk Ikink ‘denkt wel twee keer na’ en ook Bridget Maasland is huiverig. 

Maasland: “Ik kon er echt met mijn verstand niet bij. Ik was onlangs nog bij Justin Bieber met mijn zoontje waar allemaal jonge kinderen stonden. Daar had het ook kunnen gebeuren. Maar ik wil niet dat angst regeert en ik wil niet dat wij ons leven allemaal om gaan gooien omdat het misschien zou kunnen gebeuren. Dat is geen leven.”

Volgens De Vries moeten zijn collega’s lekker blijven gaan. “Ah, jongens. De kans dat wij om het leven komen als we zometeen na het programma naar huis rijden, is echt vele vele malen groter dan dat je slachtoffer wordt van een terroristische aanslag.”

Daarop gaf Maasland aan dat ze het erg vindt dat haar kinderen opgroeien in een tijd waarin er zo veel terreur is. De Vries relativeert al die aanslagen uit islamitische hoek: “Wij zijn toch ook opgegroeid met Molukkers die treinkapingen deden en al?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen