Peter R. de Vries en Özcan Akyol ruziën op de radio

Peter R. de Vries en Özcan Akyol kwamen vrijdagmiddag tot een aanvaring in de talkshow van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. Dat was te horen op de radio. Akyol kwam praten over zijn nieuwe NPO 2-programma De Neven van Eus, vanaf morgen op tv, maar De Vries leek aanvankelijk niet zo enthousiast. “Kijk je er naar uit Peter?“, vroeg Genee, waarop de misdaadjournalist stoïcijns antwoordde: “Nou. Laat ik het zo zeggen: ik heb nog niet helemaal begrepen waar dit om gaat.

Om het gesprek op gang te houden, besloot Genee om maar weer een inhoudelijke vraag aan Akyol te stellen. “Moet ik op jou reageren of op de ongeïnteresseerde Peter R. de Vries?“, vroeg Akyol daarop.

De Vries: “Hij noemt mij ongeïnteresseerd, maar dat is bullshit. Ik weet nog helemaal niet waar dit boek van hem over gaat.”

Akyol: “Het is wel heel ongeïnteresseerd als je na vijf minuten nog niet doorhebt dat het een documentaire is, toch? Ik vind het zelfs onbeleefd eigenlijk.”

De Vries: “Je bent wel erg lichtgeraakt, hoor. Als ik zie hoe hij nu reageert, dan heb ik niet heel veel lust om daar naar te gaan kijken. Het gaat erom of ik het verlangen heb om dat te zien en dan denk ik: als ik even een afwachtende houding aanneemt en er gebeurt dit…”

Akyol: “Het was geen afwachtende houding, het was een soort statement.”

De Vries: “Wat jij wil, joh.”

Toen Genee weer wat probeerde te vragen aan De Vries, had hij er geen zin meer in. “Vraag mij maar niks meer, want ik ben ongeïnteresseerd. Laat hem maar even aan het woord.”

Aan het eind van het gesprek met Akyol vroeg Genee aan zijn co-host De Vries: “Nu zit je er iets beter in, Peter. Kijk je er nu iets meer naar uit, los van de persoon, want daarom zou je al niet kijken heb ik begrepen, maar qua onderwerp?

De Vries: “Nou, ik ben het wel eens met wat hij net zegt (over integratie, red.). We komen behoorlijk dicht bij elkaar volgens mij.

Een deel van de mediaruzie ziet u in onderstaand beeldfragment:

Foto: BNR

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen