Pernille La Lau vindt kritiek op Koffietijd onterecht

Geplaatst op Thu 18 May 2017 om 14:13

Pernille La Lau vindt de kritiek op haar programma Koffietijd dat het niet kritisch is, maar meer een gezellig theekransje, onterecht. Dat zegt de presentatrice in de TROS Kompas. La Lau vindt het een beetje lullig als mensen dat roepen. “Als mensen zo snel oordelen, vraag ik altijd: ‘Wanneer heb je gekeken?’ Je moet ons niet op één uitzending afrekenen; pas als je er meer hebt gezien, zie je de enorme diversiteit die erin zit. Kijk, je moet goed beseffen wat voor programma dit is“, zegt de presentatrice.

Ze vervolgt: “Koffietijd is tintelend fris en hoopgevend, en laat de leuke dingen van het leven zien. Maar we gaan ook de diepte in. Hoe gaat het met ons politieke stelsel? En hoe is het als je een doodziek kind hebt waar je binnenkort afscheid van moet nemen? Dat hebben we dus ook in Koffietijd.

Koffietijd is volgens haar erg onderscheidend, vooral in de manier waarop ze hun gasten benaderen. “We hadden Jan Smit voor de zoveelste keer bij ons, en hij had een lied over liefde. Dan mag hij in Koffietijd met pijl en boog op hartjes gaan schieten. Of een interview met Anky van Grunsven; dat doen we niet in de studio, maar op een paard.

Als er een politicus langskomt die gek is op voetbal, moet hij eerst een punt maken in een goal, voordat hij een punt naar voren kan brengen van zijn partij. Zulke gekke dingen gebeuren bij ons.

Foto: RTL
6 Reacties op “Pernille La Lau vindt kritiek op Koffietijd onterecht”


 1. Zonder Naam

  Kortom, een gezellig theekransje dus. Is niet erg, dat moet er ook zijn, maar pretendeer a.u.b. niet meer te zijn dan dat.

 2. Stefan

  Hans en Mireille waren Koffietijd, niet die 3 mutsen die het nu doen

 3. Pauline25

  Een RTL inteelt programma, ons kent ons en vooral een nieuw rtl programma promoten. Wat dat betreft een mini mutserig rtl late night niveau en minder dan een theekransje. Interviewen kunnen ze ook niet. Kijken ze hun eigen programma wel eens terug, kunnen ze veel van leren.

 4. West

  neen Tineke die is daar in de jaren 60 mee begonnen op de radio

  maar de naam is nu wel gedateerd te ouderwets

 5. Annoniemus

  Zo dus dat vind Pernille onterecht de kritiek op die reclamespot van de Vrienden-Loterij !

 6. Farborough

  Koffietijd is één van de weinige programma’s waar nog serieuze onderwerpen worden besproken, niet omdat het toevallig die dag voorpagina nieuws is (en daarom al bij DWDD, Pauw e.d. zit). Het is ook één van de weinige programma’s waar Nederlandse artiesten mogen optreden die niet uit de hipster/singersongwriter hoek komen (èn voor langer dan 1 minuut)
  Wat het programma gewoon tegen heeft is het huisvrouwen tijdstip en de vrouwelijke presentatie. In de ogen van bevooroordeeld Nederland zal het daarom nooit van het theekrans imago afkomen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.