Oud-GTST-ster Oscar Aerts liep geld mis door bol hoofd

Geplaatst op Thu 18 May 2017 om 14:56

Oscar Aerts, vooral bekend van zijn rol als Vincent Muller in Goede Tijden Slechte Tijden, is geld misgelopen door de ziekte van Cushing. Dat vertelt hij in weekblad Story. Aerts kwam er vorig jaar achter dat de ziekte de oorzaak was dat zijn gezicht opeens heel bol werd. Het hield hem een halfjaar uit de running. “Ik ben acteur, dus mijn uiterlijk is mijn brood. Dat ligt anders als je bij de bakker of op kantoor werkt. Ik werd ook ineens voor andere rollen gevraagd, meer de boef, door mijn hardere look.

Op zich is dat leuk om te spelen, aldus Aets. “Maar aan de andere kant heeft het me ook werk gekost. Continuïteit is natuurlijk ontzettend belangrijk in de filmwereld.”

Dat was nog een probleem met het draaien van Odds, een serie voor RTL 4, vorig jaar. “In aflevering één ben ik nog gewoon de oude Oscar, maar in aflevering vijf heb ik een opgeblazen kop. Dat hebben we uiteindelijk kunnen opvangen door me neer te zetten als een ietwat luie politieagent, die continu donuts en zakken chips naar binnen werkt.”

Inmiddels is hij weer bezig met een NPO-serie en daar prijst Aerts zich gelukkig mee. “Ik werd ook gek van het continu thuiszitten; van werken word ik blij“, besluit hij in het showblad (via Blendle).

Foto: RTL
13 Reacties op “Oud-GTST-ster Oscar Aerts liep geld mis door bol hoofd”


 1. Yoshi

  Uiterlijk belangrijk?? Gaat toch om de kwaliteit van acteren en dat heeft deze man niet.

 2. Stefan

  Yoshi snapt er niet veel van

  Je kan moelijk aan het begin van een serie of film een “normaal” hoofd hebben, en halverwege ineens een plofkop

 3. Orge

  @stefan

  Neemt niet weg dat zinnen oplezen terwijl je een poepgezicht trekt niet kan kwalificeren als acteren.

  Hij zat in gtst, dat zegt toch wel genoeg over zijn “talent”……..

 4. Enzo Voort

  @Orge; In GTST wordt niet geacteerd maar opgelezen van een papiertje, voeg er wat spas tis che bewegingen bij en je hebt zo een serie van niks.

 5. anonymous

  dus Enzo Voort, jij vindt dat Marjolein Keuning, Joep Sertons, Bart Oomen, Erik de Vogel en vooruit Inge Ipenburg dus niet kunnen acteren, gezien hun jarenlange carriere voordat GTST op hun pad kwam

 6. Enzo Voort

  @anonymous 16:19: Zie je deze gasten wel eens in een film spelen?

 7. Woodstock

  En wat wijken we weer lekker mijlen ver van het onderwerp af met zinloos gezwam van mensen die het allemaal zo goed doen in het leven

 8. Ramon

  Ik zou wel een keer willen hoor, lekker ding, altijd op air max 90, heerlijk

 9. a-okay

  bolle toet toet toeter op m’n waterscooter

 10. komkommer

  Misschien een baantje bij bol.com

 11. anonymous

  Enzo Voort

  Barbara Sloesen heeft anders tijdens haar GTST tijd in diverse films gespeeld, noem een Rokjesdag en Onze Jongens

  Sommige mensen kiezen bewust voor televisierollen en niet voor filmrollen, zo ook Marjolein, Joep en Erik, en geef ze eens ongelijk, want je bereikt veel meer mensen met tv-rollen dan met filmrollen

 12. Reja Miog

  anonymous
  Thu 18 May 2017 om 17:59
  Filmrollen betalen een stuk slechter en je moet nog zien dat je je geld krijgt . Verder kosten filmrollen veel meer tijd dan een tv-rol .Cees Geel heeft nooit veel baat van Simon gehad: door zijn imago zat hij maanden werkloos thuis .Marjolein en etc. kiezen alleen voor zekerheid .

 13. antila

  ik ben geld misgelopen vanwege de griep. pfff. tuurlijk lastig lastig allemaal, maar he ze willen je nog.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.