Oud-GTST-ster Oscar Aerts liep geld mis door bol hoofd

Oscar Aerts, vooral bekend van zijn rol als Vincent Muller in Goede Tijden Slechte Tijden, is geld misgelopen door de ziekte van Cushing. Dat vertelt hij in weekblad Story. Aerts kwam er vorig jaar achter dat de ziekte de oorzaak was dat zijn gezicht opeens heel bol werd. Het hield hem een halfjaar uit de running. “Ik ben acteur, dus mijn uiterlijk is mijn brood. Dat ligt anders als je bij de bakker of op kantoor werkt. Ik werd ook ineens voor andere rollen gevraagd, meer de boef, door mijn hardere look.

Op zich is dat leuk om te spelen, aldus Aets. “Maar aan de andere kant heeft het me ook werk gekost. Continuïteit is natuurlijk ontzettend belangrijk in de filmwereld.”

Dat was nog een probleem met het draaien van Odds, een serie voor RTL 4, vorig jaar. “In aflevering één ben ik nog gewoon de oude Oscar, maar in aflevering vijf heb ik een opgeblazen kop. Dat hebben we uiteindelijk kunnen opvangen door me neer te zetten als een ietwat luie politieagent, die continu donuts en zakken chips naar binnen werkt.”

Inmiddels is hij weer bezig met een NPO-serie en daar prijst Aerts zich gelukkig mee. “Ik werd ook gek van het continu thuiszitten; van werken word ik blij“, besluit hij in het showblad (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen