OG3NE blikt in Pauw terug op Songfestival-avontuur

Twee avonden na de grote finale van het Eurovisie Songfestival zit onze inzending OG3NE vanavond in de talkshow van Jeroen Pauw. Ze schuiven aan samen met Cornald Maas, commentator van het liedjesfestijn. Dat heeft de VARA vanavond laten weten. OG3NE ging voor de winst naar Kiev, werd vijfde bij de vakjury’s, maar was niet in trek bij de Europese kijker en eindigde daarom als elfde. Ze hopen het land trots te hebben gemaakt. “Maar we hadden wel een hogere positie verwacht.”

De Avrotros is tevreden over de uitslag. “Elfde van de 42 landen is een prestatie om trots op te zijn als Nederland. En de dames hebben alles gegeven, een fantastisch optreden verzorgd en we zijn ongelofelijk trots op ze”, vertelde Daniel Dekker, hoofd van de Nederlandse AVROTROS-delegatie, tegen het AD.

Dekker: “We hadden wel iets meer verwacht van de televoters. Dat viel een beetje tegen, eerlijk is eerlijk. De dames van OG3NE waren veruit de beste zangeressen van deze finale. Maar de verdeling van punten klopt wel. De winnaar is de terechte winnaar. De televoters hebben dus ook gekozen voor het mooiste liedje.”

Pauw, met daarin ook aandacht voor landskampioen Feyenoord, is om 23.00 uur te zien op NPO 1. In RTL Late Night zit een presentatrice die een RTL-programma komt promoten.

Foto: Avrotros

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen