OG3NE als zesde aan de beurt: ‘Slechte startpositie’

Nederland zit vanavond weer massaal voor de buis om te kijken hoe OG3NE het ervan af brengt in de finale van het Eurovisie Songfestival. Al denkt dat Maurice Wijnen dat we de uitzending niet te euforisch in moeten gaan. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Shownieuws. De startpositie van OG3NE – ze zijn als zesde aan de beurt – is volgens Wijnen niet best. “We zijn als zesde aan de beurt en dat is vrij vroeg, want er zijn in de finale natuurlijk veel meer liedjes dan in de halve finales.”

De grote concurrenten zitten allemaal in het laatste staartje, aldus Wijnen. “Meteen daarna begint de televoting, dus dan zitten die concurrenten meer in het geheugen van de kijker en helemaal van de kijker die later is ingeschakeld. Het is niet ideaal: daar moeten we eerlijk over zijn.”

Ook de landen om OG3NE heen zijn volgens hem erg goed. “Dat is Armenië, een sterke, en Moldavië met ook een leuk liedje. Dat zit na ons en is vrolijk. Dat kan ons gaan overheersen.”

Wie er gaat winnen? “Ik denk dat Bulgarije er met de winst vandoor gaat. Die 17-jarige jongen. Een kruising tussen Shawn Mendes en Justin Bieber, maar dan met inhoud. Hij is de op twee na laatste morgen.”

Het Eurovisie Songfestival begint om 21.00 uur op NPO 1.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen