NRC prijst verhuizing moslimtalkshow naar prime time

Tv-recensent Hans Beerekamp vindt het een goede zaak dat de NPO de moslimtalkshow De Nieuwe Maan (NTR) heeft verhuisd van vrijdagmiddag naar prime time. Dat schrijft hij vandaag in het NRC Handelsblad. Beerekamp bekeek de eerste uitzending op prime time gisteren en vindt dat het programma dit prominente tijdslot verdient. Hoewel steeds minder mensen lineair tv-kijken, is het uitzendmoment volgens Beerekamp nog altijd ‘onverminderd van levensbelang’.

Hoewel De Nieuwe Maan al vijf jaar bestaat, merkte Beerekamp het programma eerder nauwelijks op. Nu staat de show op prime time “en ik verwijt mezelf dat ik er niet eerder naar gekeken heb“.

Mehmet Cerit, hoofdredacteur van de krant De Kanttekening (voorheen Zaman Vandaag), constateerde in de uitzending dat de ‘mainstream moslim’ in de Nederlandse media zo goed als onzichtbaar is.

Terechte kritiek, vindt Beerekamp. “Een programma als De Nieuwe Maan kan daar goed iets aan veranderen, zodra het zich van de netcoördinator buiten het minderhedengetto van de middagtelevisie mag begeven.”

Hij vindt de talkshow ‘scherp en relevant’ en prijst presentatrice Nadia Moussaid. “Moussaid is een prettige en niet gemakkelijk af te schepen interviewer.

Foto: NTR/Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen