NPO 2’s moslimtalkshow vanaf vanavond op prime time

De Nieuwe Maan, de wekelijkse actuele talkshow over ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap, verhuist met ingang van vanavond naar prime time. Dat heeft omroep NTR laten weten. Het was uiteraard al even bekend dat De Nieuwe Maan een primetime-titel wordt, maar nu gaat het ook echt gebeuren. Het programma is vanavond om 21.20 uur te zien op NPO 2, direct na Brandpunt. Nadia Moussaid ontvangt in deze uitzending onder meer EO-ster Tijs van den Brink.

Van den Brink is veel in het nieuws geweest in verband met zijn opmerking over moslims. Nu wil hij het roer omgooien en moslims leren kennen. Hij gaat moslims een groot podium geven bij de publieke omroep.

Verder zit imam Suhayb Salam van alFitrah van de salafistische organisatie alFitrah in de studio. Hij komt praten over zijn imago en dat van de moskee en de salafistische stroming.

En dan is er nog Mehmet Cerit. ‘De meeste bedreigde hoofdredacteur van Nederland’ gaat met zijn nieuwe krant De Kanttekening een andere koers varen, want hij wil af van het Gülen-imago.

Nieuw in De Nieuwe Maan is de rubriek van Danny Ghosen. Hij peilt elke week de stemming onder moslims in Nederland en de rest van Europa. Vandaag komt hij met een reportage uit de banlieues van Parijs.

Tot nu toe werd De Nieuwe Maan uitgezonden op de late vrijdagmiddag.

Foto: NTR/Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen