NPO 2 zet weldoener Johnny de Mol in zonnetje

RTL 4-ster en weldoener Johnny de Mol wordt vanavond in het zonnetje gezet door het NPO 2-programma Brandpunt, dat vanavond te zien is op NPO 2. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. De omroep is trots op De Mol. “We kennen hem als spreekstalmeester van Holland’s Got Talent en als de immer aimabele presentator in Hotel Syndroom. Maar tussen al dit tv-geweld door is er iets anders dat echt zijn hart gestolen heeft: zijn werk op Lesbos voor vluchtelingen.”

Brandpunt herinnert zich hoe De Mol eind 2015 de Gouden Televizier-Ring won en in zijn speech opriep tot meer verdraagzaamheid. “Later zegt hij hierover dat hij vond dat hij deze speech moest geven. Een bewuste statement tegen de verharding in de samenleving.

Maar het blijft niet alleen bij woorden, aldus de makers van Brandpunt. “Johnny besluit zijn jaarlijkse vakantie op Ibiza af te blazen en naar Lesbos af te reizen.”

De KRO-NCRV vindt het geweldig dat De Mol zich zo inzet voor vluchtelingen en laat vanavond de ene na de andere goede bekende aan het woord om hem een veer in de bips te steken.

Zijn neef Tony van de Berkt zag het van vlakbij gebeuren. “Iedereen vervloekte en veroordeelde wat daar gebeurde op Lesbos. Hij heeft zijn spullen gepakt en is daarnaartoe gegaan. En dat heeft hem daarna nooit meer losgelaten.

Ook actrice Johanna ter Steege zag een totaal andere man toen Johnny terugkwam van Lesbos. ”Hij was terug van Lesbos, hij had keihard gewerkt. Amper geslapen. Maar hij zag er ongelooflijk relaxed en gelukkig uit. Hij had echt zijn missie gevonden.

Inmiddels heeft Johnny met zijn vrienden een heel vluchtelingenkamp uit de grond gestampt. “Alle reden om aandacht te vragen voor zijn werk op Lesbos, zou je denken. Maar niks van dat alles. Geen grote geldinzamelingsacties. Geen interviews. Geen parade van bekende Nederlanders“, aldus de omroep.

Zijn neef Tony snapt wel waarom: “De eerste keer dat hij terugkwam, was hij natuurlijk heel emotioneel. Als je dan allerlei interviews gaat geven, sla je misschien wel de plank mis. Hij wilde dit echt even voor zichzelf houden en laten bezinken.

Kritiek krijgt hij natuurlijk ook, van mensen die vinden dat het voor hem als rijkeluiszoontje makkelijk is om dit te doen. Maar dit raakt hem totaal niet volgens zijn neef. “Mensen kunnen altijd wel wat vinden. Maar daar haalt hij zijn schouders over op. Hij weet precies hoe hijzelf in elkaar steekt, en gaat gewoon door met wat hij aan het doen is.”

En door gaat hij zeker, weet Brandpunt. “Eind mei is Johnny weer op Lesbos, om datgene te doen waar hij echt gelukkig wordt.”

Brandpunt laat vanavond (20.25 uur op NPO 2) zien hoe het leven van Johnny definitief veranderde op Lesbos.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen