NPO 2 zet EO’s nieuwe islamshow op prime time

De islam krijgt een prominentere plek in de programmering van NPO 2. Na de recente verhuizing van de moslimtalkshow De Nieuwe Maan (NTR) van de middag naar prime time, is straks ook de nieuwe islamshow van de EO met Tijs van den Brink te zien in dit tijdvak. Dat heeft de omroep laten weten. In Tijs En De Ramadan wordt Tijs van den Brink door een online panel van honderd mensen aangestuurd als hij tijdens de ramadan in de wereld duikt van zijn islamitische landgenoten.

Van den Brink, die voor het programma enige tijd bij een moslimgezin zal verblijven, wil dat de NPO-kijker in contact komt met de islam. “Uit een onderzoek dat de EO in 2014 deed, komt naar voren dat 8 op de 10 autochtone Nederlanders nauwelijks tot geen contact heeft met moslims. Dat geldt eigenlijk ook voor mij.

Buiten mijn werk ontmoet ik weinig moslims. Toch wonen er inmiddels een miljoen islamitische gelovigen in Nederland. Ik vind het daarom erg zinnig om het gesprek met hen echt aan te gaan. Zo leer je elkaar in ieder geval beter kennen en begrijpen. Hoog tijd dus om uit mijn eigen bubbel te stappen.

Tijdens het maken van dit tv-project kijkt het online panel mee en geven ze aan welke vragen zij beantwoord willen zien. “Internet en televisie vloeien hier echt samen. Het is een unieke vorm van crowdsourcing waarbij de inbreng van het online-panel direct invloed heeft op de inhoud van het programma. Dat maakt dit project extra spannend en interessant om te maken.

Tijs en de ramadan is op maandag 26 juni, 3 juli en 10 juli om 21.30 te zien op NPO 2.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen