NPO 1 pakt groot uit met ontknoping Eredivisie

NPO 1 pakt dit weekend groot uit met de ontknoping van de Eredivisie. Naast een extra programma op de late vrijdagavond, staat de zender op zondag vrijwel de hele dag in het teken van het voetbaltoernooi. Dat heeft de NOS laten weten. Aangezien Feyenoord er afgelopen weekend niets van bakte tegenover Excelsior, komt het in de Eredivisie neer op de laatste speeldag. Aankomende zondag vallen de beslissingen in de Eredivisie. Wie wordt kampioen van Nederland: Feyenoord of toch Ajax?

De NOS is er zondag de hele dag bij. Maar de voorbeschouwing begint al twee dagen eerder. Op vrijdag 12 mei is er een extra Eredivisie-uitzending op NPO1.

Dat extra programma begint om 22.25 uur en wordt gepresenteerd door Henry Schut. Het is dan één dag na de halve finale van de Europa League van Ajax. En twee dagen voor de allesbeslissende ronde in de hoogste voetbalafdeling van dit land. “Maar we kijken vooral vooruit naar zondag.”

De NOS doet die dag uitgebreid verslag op radio, televisie, internet, Facebook en natuurlijk via Teletekst voor de tussenstanden. “Commentatoren in negen stadions. In de Kuip waar Feyenoord alsnog de titel kan grijpen tegen Heracles. In Tilburg, waar nummer 2 Ajax tegen Willem II speelt. En bij al die andere wedstrijden waar nog iets op het spel staat.”

FC Utrecht en AZ zijn al zeker van Europees voetbal, voor de andere twee tickets zijn sc Heerenveen, Heracles en misschien zelfs FC Groningen nog in de race. Onderin is het pleit evenmin beslecht. Roda JC, Sparta en NEC maken onderling uit welke twee clubs de nacompetitie moeten spelen.

Ingrediënten voor een zinderende voetbalmiddag bij de NOS. Met reportages, gesprekken en nabeschouwingen. En visual radio op ons Facebook-account. Maar vooral het antwoord op die ene vraag: wordt het de Coolsingel? Of gaat de schaal dit jaar toch naar Amsterdam?

Het hele programma:

Vrijdag 12 mei
NOS Studio Sport Eredivisie
22.25-22.55 uur, NPO 1

Zondag 14 mei
NOS Studio Sport
13.10-18.50, NPO 1

NOS Langs de Lijn
14.00-19.00 uur, NPO Radio 1

NOS Studio Sport Eredivisie
19.00-19.55 uur en 20.22-20.57, NPO 1
met om 20.00 uur het NOS Journaal

NOS Studio Voetbal
22.54-23.44 uur, NPO 1

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen