‘NOS, stop met al die flauwekulberichtjes’

Geplaatst op Fri 19 May 2017 om 11:20

Foto: RTLVincent Bijlo, de radiorecensent van het AD, vindt dat NOS moet stoppen met al die flauwekulberichtjes die hij onder meer terughoort in de radiobulletins van de omroep. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Bijlo hoorde donderdag van alles over Bokito op de radio, zowel bij De Ochtend als bij het Radio 1 Journaal. “Het hoort natuurlijk bij ‘het nieuws van alle kanten’, dit Bokitogebabbel en Jurgen van den berg doet het goed, hij is een prettige presentator, maar hoe relevant is zo’n item?

Dat vraagt Bijlo zich ‘de laatste tijd vaker af’ bij de NOS, zegt hij. “Ik hoor steeds meer Bokito-achtige berichten.”

Bijlo hoorde bijvoorbeeld hoe sidekick Amber Brantsen in datzelfde Radio 1 Journaal een bericht voorlas over een Amerikaan in Florida die had geprobeerd te zoenen met een slang. “Ja, deze berichten worden gebracht door de NOS.

Dit soort ‘flauwekul’ hoort er volgens Bijlo niet bij. “Of de Thai, die op zijn wc zat en door een krokodil in zijn penis werd gebeten? Zijn dit soort berichten het grootste nieuwsplatform van Nederland waardig?

De NOS lijdt aan en ernstige vorm van Bokitosering, besluit Bijlo. “Dat is jammer, want daardoor raakt het goede, echte nieuws, dat de NOS ook zeker brengt, ondergesneeuwd.

Het is volgens Bijlo ‘een grove onderschatting van het luisterpubliek’, besluit hij in zijn column (via Blendle).

Foto: NOS / Radio 1
25 Reacties op “‘NOS, stop met al die flauwekulberichtjes’”


 1. Wolf

  De nos is kwalitatief een erg ondermaats staats omroepje. FEIT.

 2. Neenee

  NOS ga nou maar weer lopen zeuren dat er bij de politie perse vrouwen met hoofddoekjes moeten gaan werken en we allemaal van die brave oppassende burgers moeten worden, want dat wil de NOS zo ontzettend graag.

 3. Jik

  De NOS verspreidt dus NEP nieuws. Van ons belasting geld.

 4. Wolf

  De nosnpo iss een groenlinkse PVDA bolwerk waar Stalin trots op zou zijn. En ook allemaal nutteloze NEP en leugen propaganda over iedereen uit zaaien. Het wordt hoog tijd voor drastische zware inkrimping en ontmanteling bij deze linkse gedrochtjes die zgn omroepen. Ze hebben hun langste tijd gehad.

 5. Janden

  En al die notificaties van de NOS, vreselijk. Bij elke scheet sturen ze een breaking news bericht. Net als de Telegraaf, AD, NU.nl. Heb deze laatste 3 maar weer uitgezet.

 6. Bert

  Heeft Bijlo het dit keer wel goed gehoord, was het niet Gerard Ekdom die het zei? je weet het niet met hem. Ik wordt lichtelijk ongesteld van al het braaksel dat deze man maar meent te moeten noteren.
  Alle voorgaande reagluurders: fijn hè dat iemand weer wat schrijft of zegt over de NPO, dan kunnen de bekende opmerkingen over belastinggeld weer aangehaald worden.

 7. piet

  Ik hou het nog steeds bij die 2 andere presentatoren die toen het radiojournaal presenteren.

 8. Zonder Naam

  Er valt de laatste tijd toch best wat over een soortement van Bokito te melden. ;)

 9. Boris

  Iedereen vindt het fantastisch werk van de NOS. Alleen Vincent Bijlo niet, die ziet het weer anders.

 10. Luuk

  De wegkijk NPO is ver over tijd en al ingehaald door de realiteit. Wie kan deze shit nog serieus nemen?

 11. Siebrand

  Herr Wolf! Zit je nu nog steeds met je Deutsche handgranaten verschanst in je bunker?!

 12. Siebrand

  Ouwe piethoane

 13. L.

  Wat een zeur! Ik luister ook regelmatig en weet dat die berichten horen bij het rubriekje “opmerkelijk nieuws”. Dat is iedere uitzending 1 keer te horen op een vast tijdstip en duurt nog geen 3 minuten.

 14. E. Hartsma

  Sinds Jurgen van den Berg er zit ben ik na 1 week afgehaakt, nu zo’n anderhalf jaar geleden. Teveel flauwe grappen.
  Tegenwoordig luister ik ‘s morgens naar BNR.

 15. cees

  Mensen die ontkennen dat NOS gekleurd en nep nieuws verspreid, zijn al gebrainwashed door de NOS.

 16. F'iscadel

  En stoppen met de hetze tegen goede politici als Trump en Poetin!! Dat vooral!!!

 17. Kaaskijker

  @F’iscadel. Trump doet het allemaal zelf he. De journalisten in Washington slaat zich ook iedere dag op de wang of dit wel allemaal echt is. Tja, dat jij de meltdown van Trump niet meer kan aanhoren.. too bad!

 18. ???

  @ cees

  Ik vind het erg knap dat je in zo’n korte reactie zoveel spelfouten kunt maken. Hulde.

 19. Anna

  Ik luister graag naar Radio 1. Maar niet graag naar Jurgen vd Berg. Ik ervaar zijn toontje als nogal betweterig en flauw. Hij voelt zich ook altijd zo aangevallen door de ‘Kritiek van Jan Publiek’.

 20. Siebrand

  Hahaha@ ??? 😂😂🤣🤣

 21. hugo

  @22.05: ik ben ook uitgeluisterd op die flauwe humor van Van der Berg. Ook gênant om te horen hoe hij zich uitslooft, wanneer dat knappe meisje voorleest uit de kranten. En dan maar weer een plaatje van Fleetwood Mac. En dat zou dan de nationale nieuwszender moeten zijn.

 22. Papegaaitje leef je nog.

  Ik vind die Jürgen een beetje een viezige man. Weet ook niet waarom.

 23. Gerdien

  Het is niet alleen de NPO en niet alleen Jurgen van de Berg, het gaat de hele dag door met gebabbel over niks gepropt in een eindeloze reeks formatjes en rubriekjes op NPO radio 1. Nooit eens een fatsoenlijk interview of een reportage die langer duurt dan 3 minuten, buitenlandnieuws gaat meestal niet verder dan manbijthondvarianten. Dan is Van de Berg nog een van de betere presentatoren met Willemijn Veenhoven. Als je echt wil weten wat er in de wereld gebeurd moet je ‘s avonds of ‘s nachts luisteren of in het weekend.

 24. Bart M.

  Vincent Bijlo is dat niet die gast die commentaar leverde op een programma dat die dag niet eens werd uitgezonden?

 25. Gerdien

  1e keer NPO moet zijn NOS.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.