‘NOS, stop met al die flauwekulberichtjes’

Foto: RTLVincent Bijlo, de radiorecensent van het AD, vindt dat NOS moet stoppen met al die flauwekulberichtjes die hij onder meer terughoort in de radiobulletins van de omroep. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Bijlo hoorde donderdag van alles over Bokito op de radio, zowel bij De Ochtend als bij het Radio 1 Journaal. “Het hoort natuurlijk bij ‘het nieuws van alle kanten’, dit Bokitogebabbel en Jurgen van den berg doet het goed, hij is een prettige presentator, maar hoe relevant is zo’n item?

Dat vraagt Bijlo zich ‘de laatste tijd vaker af’ bij de NOS, zegt hij. “Ik hoor steeds meer Bokito-achtige berichten.”

Bijlo hoorde bijvoorbeeld hoe sidekick Amber Brantsen in datzelfde Radio 1 Journaal een bericht voorlas over een Amerikaan in Florida die had geprobeerd te zoenen met een slang. “Ja, deze berichten worden gebracht door de NOS.

Dit soort ‘flauwekul’ hoort er volgens Bijlo niet bij. “Of de Thai, die op zijn wc zat en door een krokodil in zijn penis werd gebeten? Zijn dit soort berichten het grootste nieuwsplatform van Nederland waardig?

De NOS lijdt aan en ernstige vorm van Bokitosering, besluit Bijlo. “Dat is jammer, want daardoor raakt het goede, echte nieuws, dat de NOS ook zeker brengt, ondergesneeuwd.

Het is volgens Bijlo ‘een grove onderschatting van het luisterpubliek’, besluit hij in zijn column (via Blendle).

Foto: NOS / Radio 1

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen