Nederland loopt niet warm voor NPO’s moslimtalkshow

Nederland loopt niet bepaald warm voor De Nieuwe Maan, de moslimtalkshow van de NPO die is verhuisd van vrijdagmiddag naar dinsdag prime time. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Nieuwe Maan is sinds vorige week elke dinsdag om 21.20 uur op de buis bij NPO 2, maar scoort voor dat tijdstip zeer ondermaats. De talkshow begon tegenover het Songfestival met 186.000 kijkers, maar ziet deze week geen verbetering: er keken gisteren 152.000 kijkers (2,9 procent).

De moslimtalkshow met presentatrice Nadia Moussaid veroorzaakte een behoorlijke kijkcijferdip in de programmering van NPO 2. Brandpunt scoorde ervoor 248.000 kijkers (5 procent) en Nieuwsuur erna 530.000 kijkers (10 procent).

Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad liet zich vorige week nog lovend uit over de verhuizing van De Nieuwe Maan naar prime time. Op deze manier wordt de mainstream moslim beter zichtbaar, stelt hij.

Een programma als De Nieuwe Maan kan daar goed iets aan veranderen, zodra het zich van de netcoördinator buiten het minderhedengetto van de middagtelevisie mag begeven.

Foto: NTR/Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen