Mies wil Maarten van Rossem terug aan talkshowtafels

Het is jammer dat Maarten van Rossem tegenwoordig nauwelijks nog wordt uitgenodigd aan talkshowtafels. Dat vindt oud-tv-ster Mies Bouwman, zegt ze in Volkskrant Magazine. Van Rossem was vroeger regelmatig te gast in praatprogramma’s, volgens Pauw omdat zijn kunstje is uitgewerkt. Bouwman ziet dat anders: “Ik vind het jammer dat Maarten van Rossem in de talkshows niet meer wordt gevraagd. Hij lijkt er een beetje uit te liggen door De Slimste Mens.

De historicus heeft verstand van zaken en hóórt dus in die talkshows, vindt Bouwman. “Ik hoop dat er een zinnige programmamaker komt die zegt: we gaan Maarten van Rossem eens vragen, want die weet ervan.”

Het alternatief stelt volgens Bouwman teleur. “Dan komen al die correspondenten uit die landen wat zeggen, terwijl dat alleen weer meer meningen zijn. Wat heb je eraan? Maarten van Rossem onderbóúwt het.”

Het is ook zo’n énige man. Hij toverde een lach op de gezichten van mensen op Leens begrafenis, hij was liefdevol, en ook zo geestig. En dat was precies wat Leen wou.

Het Volkskrant-interview met Mies Bouwman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen