Mies haalt uit naar Chantal, Eva, Humberto en Yvon

Mies Bouwman gaat vandaag in een groot interview met Volkskrant Magazine lekker tekeer tegen de televisiewereld van nu. Een aantal bekende tv-sterren wordt daarbij niet bepaald gespaard. Dat is te lezen in de kiosk. Bouwman begint met haar statement dat de tv-sterrenstal van nu één grote eenheidsworst is. “Mensen denken niet meer zelf na, maar luisteren naar wat de baas zegt. Daar begint het al mee. En ze accepteren alles, elk programma dat ze aangeboden krijgen. Dat zie je ook.

Je ziet de persoonlijkheid van de presentatoren niet meer, aldus Bouwman. “Je ziet steeds maar dezelfde soort vrouwen op het scherm! Hetzelfde aangekleed, hetzelfde opgemaakt, dezelfde haardos. En ze zeggen allemaal van die keurige zinnen, die ze oplezen van de autocue.”

De huidige generatie presentatoren probeert ze wel eens wat bij te brengen. “Laatst was Chantal Janzen hier”, aldus Bouwman, die de presentatrice adviseerde om vaker ‘nee’ te zeggen. “Maar ik weet niet of ze het doet, hoor. Ik zie haar weer in allerlei nieuwe programma’s en dat blad heeft ze ook nog.

Janzen luistert niet, aldus Bouwman. “Ik wil best helpen, maar het zijn van die simpele woorden. Ze hebben er niks aan. Dat wil zeggen, ze hebben er wel wat aan, maar ze vergeten het weer. Het geld is natuurlijk ook belangrijk, hè. Want ze verdienen zó veel, meer dan wij ooit verdiend hebben. Dat is van de gekken!

Er zijn ook oprechte mensen op tv, zoals Paul Witteman en Mariëlle Tweebeeke, aldus Bouwman. “Weet je wie ik ook leuk vindt? Erben Wennemars. Ook zo’n huppakeejongen. Recht voor zijn raap. Enig vind ik die. Die talkshow van Matthijs vind ik ook prettig. Een wonder trouwens, die man! Dat hij dat volhoudt. Humberto Tan, met alle respect, kan niet tippen aan Matthijs.

Eva Jinek wordt niet genoemd als Bouwman het heeft over oprechte presentatoren, terwijl ze door een criticus al de nieuwe Mies Bouwman is genoemd. “Ja, maar die moet nog wel even loskomen. Ze is goed hoor, maar bijna te ambitieus. Die zit te springen, die wil zo graag. Dat is nog geen relaxte presentator.

Tot slot krijgt ook Boer Zoekt Vrouw ervan langs. “Dat is niet mijn programma. Dat is van een truttigheid! Ik vind het niks, niet van deze tijd. Er zit geen tempo in en eigenlijk is het een beetje vrouwenhandel. Ik vind het gênant. Met alle respect voor Yvonne Jaspers, maar ik word een beetje kriegel van dat verpleegsterstoontje.

Het Volkskrant-interview met Mies Bouwman kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen